Ohlasy PLZ-HKM

Jedná se o spravedlivou remízu, pravil po utkání Jaroslav Kracík

Plzeň - Prohru s Hradcem Králové po samostatných nájezdech zhodnotili na pozápasové tiskové konferenci Jaroslav Kracík a Roman Přikryl, který se v dnešním duelu dočkal své první letošní trefy za indiány.

Mladý forvard, který je v sestavě z důvodu absence Marcela Hossy, otevřel skóre zápasu hned ve třetí minutě. Situaci ale ještě musel posuzovat videorozhodčí, protože puk se za Kacetla sotva došoural. „Vystřelil jsem a vůbec jsem nevěděl, jestli to je gól. Pak jsem viděl radujícího se Michala Poletína a zvedl ruce, krátce nato jsem je ovšem dal znovu dolů,“ popisuje inkriminovanou situaci Přikryl. „Na střídačce mi pak Polda říkal, že to gól byl, tak mě alespoň malinko utěšil.“

Na otázku, jestli ta střela šla tak, jak si útočník indiánů představoval, odpověděl s úsměvem: „Budeme říkat, že šla.“ Člen čtvrté formace odehrál letos čtvrtý zápas za škodovku a opět po boku Poletína a Schleisse. „Myslím, že ta spolupráce funguje. Honza Schleiss je šikovný na puku a Michal Poletín je takový buldok, navíc má výbornou střelu a k nám do lajny prostě sedí,“ zhodnotil své parťáky z lajny.

V 17. minutě přišel velice nepříjemný moment pro domácího útočníka Jaroslava Kracíka, kterého u mantinelu srazil Ihnačák. „Nebylo mi moc dobře, ale spíše jsem se lekl. Naštěstí mě trefil do prsou a vůbec jsem se nebouchl do hlavy,“ měl štěstí zkušený forvard nosící číslo 81.

Největší chybu viděl v tom, že Plzeň Hradci šance darovala. „Ty přicházely z ničeho, obráncům tam třeba přeskočil puk anebo jsme tam propadli. Oni jsou navíc silní a každou sezonu hrají vysoko,“ hodnotí Kracík. „Hradec úplně změnil styl a hraje více do útoku, díky čemuž se to dnes přelévalo velmi rychle. Byl to rozdíl oproti utkání s Kometou, která hrála dozadu,“ doplňuje ho Roman Přikryl.

Podle Jaroslava Kracíka je to pro indiány cenný bod. „To utkání bylo vyrovnané a šance měly oba týmy. Ze začátku spíše my a potom Hradec. Asi se jednalo o spravedlivou remízu,“ pravil skvělý nahrávač. Jednalo se o třetí domácí utkání v řadě ze čtyř, škodovka zatím z devíti možných bodů vytěžila sedm. „Snad zvládneme i ten čtvrtý zápas a bude to dobré. Kdyby nám předtím někdo řekl, že třikrát vyhrajeme a jednou remízujeme, určitě bychom to brali,“ vyhlíží zápas se Spartou dvaatřicetiletý útočník.

Všechna utkání byla zatím velice vyrovnaná. S Vítkovicemi sice Škoda vedla 3:0, ovšem hosté snížili na rozdíl jediné branky. S Kometou Brno poté úspěšně hájila vedení 1:0 padesát minut. „Celá liga je vyrovnaná, nejsou žádné lehké zápasy. S tím musíme počítat a připravit se na to,“ nabádá plzeňský centr.

Ten má narozdíl od Přikryla stabilní místo v sestavě. „Každý zápas to beru jako šanci se tady udržet, je to pro mě výzva, jelikož jsem na hranici sestavy. Jsem rád, když přijde ten telefon a řeknou mi, ať hraju,“ je za každou šanci vděčný útočník, který doposud trávil sezonu v partnerských Klatovech.

V neděli čeká na Plzeňské další silný soupeř - pražská Sparta Praha. „Myslím, že to bude mnohem lepší hokej, protože každý rok mají výborný tým. Přijde více lidí a uvidíme, jak to dopadne,“ řeší se Přikryl. „Mohlo by přijít více diváků, nevím, na koho by chtěli více chodit, možná ještě na Vary,“ vyzývá fanoušky k příchodu do Home Monitoring Arény Jaroslav Kracík, který letos svými výkony dělá přiznivcům radost.