Preview 22.kolo

Na závěr domácí čtyřdílné série přijíždí Sparta!

Plzeň – Je tady konec jedné série. Indiáni duelem uzavřou čtyřdílnou domácí sérii, proto neváhejte a přijďte podpořit své barvy!


HC ŠKODA PLZEŇ
vs.
HC SPARTA PRAHA

HM Aréna, Plzeň
22. listopadu 2015
22. kolo hokejové Tipsport extraligy

Pražané před dvěma lety před svými fanoušky uspěli hned ve třetím kole, když otočili nepříznivý vývoj utkání a zvítězili 3:1. Spartě se vedlo i na západě Čech. Znovu otočila stav 0:1 a zvítězila v nájezdech. V Praze pak indiáni opět dvakrát vedli, vaz jim však zlomila pětiminutovka před polovinou utkání, kdy Západočeši hned třikrát inkasovali. V posledním vzájemném zápase uspěli modrobílí před svým fanoušky fotbalově 1:0. Loňskou sezónu započali lépe Sparťané, kteří doma opět otočili vývoj utkání a uspěli 3:1 a stejný kousek se jim povedl i v Plzni – 5:2. Pak se již dočkali modrobílí, když v Tipsport Areně o gól zvítězili, podobně jako soupeř na západě Čech. Letos se již v novém domově Sparty O2 Aréně zdálo, že domácí bez vážnějších problémů dokráčejí ke třem bodům, když tu náhle indiáni dotáhl tříbrankové manko a vybojovali alespoň bod. Jaké drama nám oba celky nachystají nyní?

Pod pokličkou Sparty

Sparta se dlouhodobě netají snahou opět zvednout nad hlavu mistrovský pohár, kádr tak zůstal oproti loňské sezóně z velké části pohromadě. Klub posílil o staronového brankáře Tomáše Pöpperleho, jenže se vrátil ze Soči, Tomáše Netíka z bratislavského Slovanu, Michala Čapkovského ze zámoří, Ryana Glena z finského Oulu a Andreje Kudrnu z Bánské Bystrice. Tým naopak opustil Rastislav Staňa, Karel Pilař již patří Mountfieldu, Tomáš Rolinek Pardubicím, Jaroslav Janus Litvínovu, Michal Vondra Chomutovu, Adam Chlapík Mostu a KHL si vyzkouší Filip Novotný a Marek Ďaloga. V průběhu sezóny pak do Švýcarska zamířil Martin Réway, opačným směrem putoval Curtis Hamilton z AHL.

Sparta se v létě představila ve čtyřech přípravných duelech a navíc Lize mistrů. V té se ve skupině utkala s norským celkem Hamar a Ženevou a s každým soupeřem přišlo vítězství i porážka. Sedm získaných bodů ovšem znamenalo postup ze skupiny a souboj s dalším švýcarským celkem Curych. Ten Pražané dvakrát porazili a v osmifinále je čeká Kärpät Oulu. Ten v našem hlavním městě sice prohrál 4:2, jenže doma zvítězil 4:1 a tak mohl slavit těsný postup. V předsezónním období ještě přišlo vítězství nad Slavií i Libercem a porážka od Ingolstadtu a Mannheimu.

V samotné lize se Pražanům také poměrně daří. Výsledky jsou vyrovnané, bez vítězných, ale i poraženeckých sérií. Na úvod Sparta třikrát uspěla, další série byla stejně dlouhá, ale porážek. Zde ovšem na konto připluly alespoň dva body. Celkově se radoval soupeř ze zisku všech bodů pouze ve DVOU případech z devatenácti – před svým fanoušky uspěly Karlovy Vary a také Kometa Brno. To vše zatím stačí na průběžnou pátou příčku, ovšem s až dvěma zápasy k dobru.

Spartu táhne hlavně výborný útok, který již nastřílel 73 branek a je v lize po indiánech o dvě branky druhý nejlepší, ti mají ovšem odehrány dvě kola navíc. Trápí jí však obrana a především gólmani. Horší jsou pouze tři týmy, z toho dva o jediný gól a s odehraným duelem navíc. Jednička Pöpperle se nevyšplhal s procentuální úspěšností zákroků nad devadesát procent, mladý Lukáš je těsně pod číslem jednadevadesát. Pražané nasbírali zatím o jednu trestnou minutu více než Plzeň a jsou sedmí, ve středu startovního peletonu se drží i co do schopni čelit oslabení. Naopak přesilové hry, ty jsou v lize nejlepší. Dvacet využitých početní výhod z osmdesáti je krásných pětadvacet procent. Co do návštěvnosti je Sparta třetí za Pardubicemi a Brnem, její domácí utkání navštíví v průměru necelých šest tisíc fanoušků.

Z plzeňské kabiny

JEŘÁBEK a SCHLEISS před SPA

V neděli zakončí indiáni maraton domácích zápasů střetnutím s HC Sparta Praha, po duelu s Mountfield HK je tak čeká další tým z horních pater tabulky, což potvrdil také KUBA JEŘÁBEK: „Bude to další těžký soupeř. Slyšel jsem, že má přijet hodně fanoušků, takže se určitě těšíme,“ řekl po sobotním tréninku. „Doufám, že budeme hrát líp než ten zápas u nich, a že se dostaneme zpátky do tempa,“ dodal útočník JAN SCHLEISS.#PLZvSPA #TELH

Posted by HC Škoda Plzeň on 21. listopad 2015

Statistika nuda je, má však cenné údaje...


HC Škoda Plzeň:

Postavení v tabulce: 2.
Počet bodů: 41
Počet vstřelených branek: 75
Počet inkasovaných branek: 56
Nejproduktivnější hráč: Dominik Kubalík 20 (14+6)
Nejlepší střelec: Dominik Kubalík – 14 branek
Nejlepší nahrávač: Jakub Jeřábek – 14 asistencí
Nejtrestanější hráč: Marcel Hossa – 33 minut
Nejlepší hráč v bodování +/-: Michal Moravčík +13
Nejhorší hráč v bodování +/-: Jakub Lev -12
Gólmani:
Matěj Machovský – 1038 minut / pr. 2,43 , 92,21%
Patrik Polívka  –  238 minut / pr. 2,52 , 90,74%


HC Sparta Praha:

Postavení v tabulce: 5.
Počet bodů: 36
Počet vstřelených branek: 73
Počet inkasovaných branek: 59
Nejproduktivnější hráč: Jaroslav Hlinka 21 (8+13)
Nejlepší střelec: Hlinka, Buchtele, Přibyl, Sabolic - 8 branek
Nejlepší nahrávač: Jaroslav Hlinka – 13 asistencí
Nejtrestanější hráč: Miroslav Forman - 18 minut
Nejlepší hráč v bodování +/-: Lukáš Cingle +13
Nejhorší hráč v bodování +/-: Lukáš Klimek -6
Gólmani:
Tomáš Pöpperle - 853 minut / pr. 2,74 , 89,87%
Jan Lukáš      - 329 minut / pr. 2,55 , 90,91%

Výsledky posledních zápasů:

HC Sparta Praha 5
Bílí Tygři Liberec 4sn
(0:0, 3:2, 1:2 – 0:0)





Branky a nahrávky: 27. Buchtele (Čajkovský, Netík), 35. Buchtele (Netík, Mikuš), 36. Čajkovský (Hlinka), 59. Sabolič (Hlinka), rozhodující sam. nájezd Buchtele - 21. Řepík (Birner, Havlín), 22. Bulíř (Radivojevič), 50. Ševc (Vampola, Birner), 50. Řepík (Birner, Ševc).
HC Sparta Praha: Lukáš – Čajkovský, Barinka (A), Eminger, Švrček, Hrbas, Mikuš – Buchtele, Klimek, Netík (A) - Kumstát, Hlinka (C), Sabolič - Kudrna, Cingel, Hamilton - Forman, Pech, Procházka.


HC Škoda Plzeň 3
Mountfield HK 4sn
(2:1, 1:1, 0:1 - 0:0)






Branky a nahrávky: 3. Přikryl (Schleiss), 18. Johnson (Kratěna, Pulpán), 40. Kubalík (Kracík) – 19. Kudrna (Hronek), 31. Dej (Bednář), 49. Kukumberg (Dej, Bednář), rozh. náj. Bednář.
HC Škoda Plzeň: Machovský (Polívka) – Chalupa, Jeřábek "A", Moravčík, Pulpán, Sklenička, Kubka – Kubalík, Kracík, Indrák – Johnson, Bližňák, Kratěna "C" – Lev, Preisinger, Sýkora – Poletín, Přikryl, Schleiss.