Ohlasy SPA

Věřil jsem, že si bod zasloužíme, říká Jakub Lev

Plzeň - V utkání Plzně se Spartou dlouho nebyly k vidění velké rozdíly. Hosté vedli, Plzeň dvakrát dokázala vyrovnat, na další dvě trefy Sparty už však indiáni nedokázali najít odpověď. Oba zásahy Plzně zaznamenal Jakub Lev, který hodnotil zápas s Jakubem Jeřábkem.

Západočeši mají za sebou týden, kdy na svém ledě sehráli čtyři utkání. Tuto sérii zakončili duelem proti pražské Spartě, pro indiány nakonec skončil mač bez bodu. Škodovka sice v utkání podala nesmírně bojovný výkon, ale na hokejisty z hlavního města to nestačilo. Jak utkání komentuje střelec dvou tref Jakub Lev? „Porážka mrzí hodně, myslím, že dvě třetiny jsme byli lepší. Ve druhé části jsme je i přestříleli, měli jsme dobré šance." Sparťané se dostali do vedení právě po nešťastné chybě domácí 30: „Dostal jsem přihrávku od Kuby Jeřábka, měl jsem to jen prodloužit, ale udělal jsem zbytečnou kličku. Sparta to vypíchla, ujela nám a Petr Kumstát to dokázal potrestat. Druhou třetinu třetinu jsme měli vyhrát my," má jasno třetí nejlepší nahrávač modrobílé skvadry.

Na branky hostujícího celku dokázal v zápase odpovědět dvakrát pouze právě Jakub Lev, který se tak stal jediným střelcem Škody v duelu. „Klukům jsem se o přestávce omlouval za tu chybu, byla to moje hloupost. Pak jsem dal dva góly, kluci mi to dobře připravili a snažil jsem se jenom trefit bránu. Byl bych radši, kdyby to přišlo v nějakém zápasu, kdy bychom vyhráli," říká dlouholetá stálice v plzeňské sestavě.

Právě jeho druhý gól do Lukášovy klece byl pro indiány velice nadějný, nakonec však ani ten na body nestačil. „Když jsme to konečně dotáhli, tak jsme věřili, že bod bychom si zasloužili. Po buly u nás ve třetině se nám to tam zaseklo, Netík sjel před bránu a dal gól. To se nesmí stávat,“ neskrýval Lev zklamání. V domácí sestavě chyběla řada klíčových hráčů, proto museli nastoupit borci, kteří během sezóny ještě v dresu s okřídleným šípem nic neodehráli: „Nemůžeme se na to vymlouvat, to má každý tým v sezóně, nějaké virózy a nemoci. V každé sestavě se snažíme hrát svůj hokej. Bylo vidět, že i když jsme hráli v okleštěné sestavě, tak můžeme hrát i se Spartou.

S jeho slovy souhlasil i kapitán pro duel se Spartou Jakub Jeřábek: „Výkon nebyl špatný. Kluci, co nahradili ostatní, tak podali fantastický výkon. Stydět se za nic nemusíme, ale v závěru trochu rozhodla zkušenost. Tenhle zápas jsme chtěli hrát jednoduše, hodně střílet, myslím, že to bylo vidět. Jenom škoda, že jsme to nedotáhli do lepšího konce.“

Jakub Lev se poté ohlížel i za předvedenou hrou v uplynulém týdnu a bodovým ziskem z domácího čtyřboje: „Pro nás je jedno, jestli hrajeme doma, nebo venku. Chceme hrát stejně venku jako doma, musíme se přizpůsobit hřišti. Sedm bodů z dvanácti… No, chtěli jsme jich devět, to si myslím, že by bylo dobré.“ Jeho kolega Jeřábek dodává: „Dnes tomu hodně pomohli diváci, konečně přišlo přes šest tisíc lidí. Určitě jsme cítili podporu v zádech, moc nás to nakoplo a i hře to jenom pomohlo!“ I v příštím duelu snad fanoušci opět zaplní HM Arénu a udělají tak bekovi s číslem 5 radost.