Preview 23. kolo

Plzeň vyráží na led Bruslařů, čeká nás souboj o druhou příčku!

Plzeň – Po čtyřech dnech volna se indiáni opět postaví týmu z předních příček, představí se na ledě Bruslařů.


BK MLADÁ BOLESLAV
vs.
HC ŠKODA PLZEŇ

ŠkoEnergo Aréna, Mladá Boleslav
27. listopadu 2015
23. kolo hokejové Tipsport extraligy

V loňské přípravě padli indiáni ve městě automobilů bez vstřelené branky, ale v extralize následně zvládli domácí duel bez vážnějších problémů 6:1 a uspěli i na ledě soupeře – 2:1. Hattrick zkompletovali o vánočních svátcích, když svého soka zlomili opět v poměru 6:1. Poslední vzájemný duel ale již vyzněl lépe pro Středočechy. Po vyrovnaných dvou třetinách totiž domácí nastříleli tři branky a rozhodli tak o zisku všech bodů pro sebe po výsledku 6:3. A Bruslaři vstoupili lépe i do samotné série, kterou i přes problémy v závěru načali vítězstvím 5:4, v odvetě druhý den se ale již 2:1 radovali modrobílí. Středočeši nakonec sérii dokázali doma rozhodnout, když dvakrát zvítězili shodně 4:2. V rámci letošních přípravných duelů zvládli domácí generálku indiáni tříbodově, když uspěli 2:1 a v samotné lize pak 3:1. Jaká zápletka se nám rýsuje nyní?

Pod pokličkou Bruslařů

Bruslaři se v minulé sezóně zbavili pověsti barážového klubu a dostali se právě přes indiány a předkolo play-off až do čtvrtfinále, kde již nestačili na pozdějšího finalistu z Třince. I letos má vedení vyšší cíle než zachraňování extraligy a dopomoci k tomu má příchod Radima Hrušky z Karlových Varů, Žejdla a Trončinského z Třince či Voráčka a Urbana z Liberce. Naopak kádr opustil Pavel Kašpařík, Milan Hruška, Vrbata, Mikulík a Michal Broš ukončil svou bohatou kariéru.

Sezónu načali bruslaři rovnou desítkou přípravných utkání. Na úvod sice z dvojzápasu proti Pardubicím vydolovali pomyslný jeden bod, následně ale skolili německý Wolfsburg. Následovaly další dvě porážky, v nájezdech v Liberci a od stejného soupeře doma. Takže totožná situace jako proti Dynamu. Pak Mladá Boleslav zavítala na martinský Mountfield Cup, kde kralovala. Skolila nejprve domácí hráče, Hradec Králové i Banskou Bystricu a obhájila své vítězství z loňského roku. V posledním domácím duelu před extraligou porazila Ústí nad Labem 7:4, tedy celek, se kterým Bruslařský Klub blízce spolupracuje a ve venkovní generálce padla těsně na západě Čech.

V samotné extralize se Středočechům také daří. Jistojistě jsou nejpříjemnějším překvapením dosavadního průběhu soutěže, z jednadvaceti utkání pouze čtyřikrát nebodovali! V Chomutově, Plzni, Pardubicích a Liberci. Nájezdy pak nezvládli s Olomoucí, v Litvínově, v Třinci a se Zlínem, naopak úspěšně byly provedeny v posledním kole na ledě Mountfieldu. Ještě dvakrát dokázali Středočeši bodovat v prodloužení – s Karlovými Vary a Spartou. Aktuální forma jsou čtyři vítězná utkání.

Tým táhne za jeden provaz jak vepředu, tak vzadu. Zadní vrátka platí v lize za nejlepší, útok společně s Vítkovicemi dělí čtvrtou pozici. V bráně se činí především třiadvacetiletý Rittich, který se v minulé sezóně, ve své první v extralize, zastavil na procentuální úspěšnosti zákroků 89,17 a letos atakuje třiadevadesát procent. Do branky pustil svého kolegu Řehoře na jediný zápas, ten dokázal udržet čisté konto. V útoku se zase činí třicetiletý odchovanec Kobry Prahy, který přišel z Liberce – Tomáš Urban, na záda mu dýchají veterán David Výborný a Lukáš Žejdl.

Tým se prezentuje druhý nejvyšším získaným počtem trestných minut a velkou slabinou jsou oslabení, ve kterých je Mladá Boleslav v celé lize nejhorší. Ani přesilové hry Středočechům příliš nevycházejí, hůře je na tom jen Olomouc. A stejnou pozici drží Bruslaři i v návštěvnosti, méně diváků chodí již jen na Karlovy Vary. Průměrný domácí počet fanoušků na jedno utkání činí necelé čtyři tisíce a je jen o chlup vyšší než před rokem.

Mário Bližňák před zápasem v Boleslavi

BLIŽŇÁK před MBL

MÁRIO BLIŽŇÁK si připsal při říjnové výhře 3:1 nad BK Mladá Boleslav jednu asistenci. Dokáže bodovat i v dnešním zápase?„Bude to boj o druhé místo, takže to bude velmi těžký zápas, stejně jako doma. Oni mají dobrý tým i brankáře, takže se proti nim nehraje snadno. Trošku nás ještě štve to loňské předkolo, ale letos je to zase jiné. Chceme s nimi uspět, abychom žádné předkolo tento rok hrát nemuseli,“ řekl před utkáním slovenský útočník.#MBLvPLZ #TELH

Posted by HC Škoda Plzeň on Friday, November 27, 2015

Statistika nuda je, má však cenné údaje...


HC Škoda Plzeň:

Postavení v tabulce: 2.
Počet bodů: 41
Počet vstřelených branek: 77
Počet inkasovaných branek: 60
Nejproduktivnější hráč: Dominik Kubalík 20 (14+6)
Nejlepší střelec: Dominik Kubalík – 14 branek
Nejlepší nahrávač: Jakub Jeřábek – 15 asistencí
Nejtrestanější hráč: Marcel Hossa – 33 minut
Nejlepší hráč v bodování +/-: Michal Moravčík +13
Nejhorší hráč v bodování +/-: Jakub Lev -14
Gólmani:
Matěj Machovský – 1097 minut / pr. 2,52 , 91,94%
Patrik Polívka  –  238 minut / pr. 2,52 , 90,74%

BK Mladá Boleslav:

Postavení v tabulce: 3.
Počet bodů: 40
Počet vstřelených branek: 62
Počet inkasovaných branek: 49
Nejproduktivnější hráč: Tomáš Urban 15 (6+9)
Nejlepší střelec: Dominik Pacovský - 8 branky
Nejlepší nahrávač: Tomáš Urban – 9 asistencí
Nejtrestanější hráč: Martin Látal - 53 minut
Nejlepší hráč v bodování +/-: Tomáš Voráček +16
Nejhorší hráč v bodování +/-: Jan Holub -3
Gólmani:

David Rittich - 1228 minut / pr. 2,20 , 92,71%
Milan Řehoř   -   65 minut / pr. 0,00 , 100,0%

Výsledky posledních zápasů:

Mountfield HK 1
BK Mladá Boleslav 2sn
( 0:1, 1:0, 0:0 - 0:0)





Branky a nahrávky: 38. Courchaine (Frühauf, K. Pilař) – 7. Lenc, rozh. náj. Lenc.
BK Mladá Boleslav: Rittich – Voráček, Stříteský, Kučný, Trončinský, Ovčačík, Robar – Pabiška, Výborný, Jarůšek – Pacovský, Urban, Látal – Lenc, Žejdl, Hyka – Klimenta, Hruška, Bárta.


HC Škoda Plzeň 2
HC Sparta Praha 4
(0:0, 0:1, 2:3)






Branky a nahrávky: 48. Lev (Kracík), 52. Lev (Jeřábek, Kracík) – 36. Kumstát (Eminger), 50. Čajkovský (Hlinka, Mikuš), 54. Netík (Polášek), 56. Hamilton (Cingel).
HC Škoda Plzeň: Machovský (Polívka) – Chalupa, Jeřábek "C", Pulpán "A", Holý, Kubka, Sklenička – Kubalík, Kracík, Indrák – Johnson "A", Bližňák, Poletín – Suchý, Preisinger, Sýkora – Beran, Lev, Schleiss