Preview 24.kolo

Oceláři budou dalším hostem v HM Aréně!

Plzeň – Indiáni přivítají po divokém duelu v Mladé Boleslavi loňského vícemistra z Třince, který ovšem aktuálně okupuje až desátou pozici.


HC ŠKODA PLZEŇ
vs.
HC OCELÁŘI TŘINEC

HM Aréna, Plzeň
29. listopadu 2015
24. kolo hokejové Tipsport extraligy

Předminulý ročník pak uspěly vždy domácí týmy. Plzeň doma v nájezdech, Třinec zase bez inkasované branky. Západočeši oplatili Ocelářům stejnou kartou, když také uspěli s čistým kontem a poslední vzájemné měření sil uzmuli pro sebe Slezané po výsledku 5:1. Ti vloni v nastolené tradici pokračovali, když si před svým publikem zapsali výhru 3:1 a indiáni odvětili doma zase 5:2 a zatímco Třinečtí doma opět neztratili po výsledku 4:1, modrobílí domácí přestřelku nezvládli a podlehli 4:6. I v letošním prvním vzájemném měření sil se radovali Slezané, kteří uspěli 4:1. Jakou zápletku nám utkání přichystá nyní?

Pod pokličkou Ocelářů

Vedení Třince má dlouhodobě nejvyšší cíle, ovšem ani v minulém ročníku se je nepodařilo naplnit. Tým se sice opět podíval po jednom neúspěchu v předkole play-off a dvou nezvládnutých semifinálových sériích až do finále, na historicky druhý titul to ovšem znovu nestačilo. Kádr však zůstal z drtivé většiny pohromadě, posílil pouze o vítkovického Vladimíra Svačinu. Naopak do Mladé Boleslavi zamířili Marek Trončinský s Lukášem Žejdlem, do Kladna Jurij Repe, do Havířova Miroslav Svoboda a KHL si vyzkouší Vladimír Roth. Štefan Růžička, druhý nejproduktivnější hráč svého týmu ve vyřazovacích bojích, ukončil ve třiceti letech kariéru. V průběhu samotné extraligy poté přišel na pomoc z KHL Vladimír Roth a ze zámoří Tomáš Kopecký a s Pardubicemi proběhla rošáda v rámci hostování Radoslav Tybor za Jakuba Orsavu. Nejdůležitější změnou je ovšem zásah do realizačního týmu. Jiřího Kalouse střídá René Mucha.

Sezónu začali Oceláři v základní skupině Ligy mistrů, kde se postavili norskému Stavangeru a finskému celku Kuopio. A vedli si velmi dobře. Nebodovali pouze v Norsku a odměnou jim byl postup mezi šestnáct nejlepších. V této fázi se utkali se švédským mančaftem HV71, který ve Slezsku bral cennou remízu 2:2 a před svým fanoušky dokonal postup po výsledku 3:1.

V další letních zápasech Třinečtí podlehli Minsku, bez vstřelené branky 0:2 Olomouci a Novgorodu 3:4. Ve Frýdku-Místku naopak zvítězili 10:4 a na turnaji Steel Cup kromě již zmiňovaného nezdaru s Torpedem vyzráli na Košice a po zvládnutých nájezdech s Vítkovicemi nakonec brali celkové druhé místo.

I vstupu do nového ročníku hokejové extraligy byl povedený. Třinec vyzrál na Chomutov a loupil i ve Varech, jenže na tyto dvě výhry navázal v dalších jednadvaceti duelech jen šesti dalšími a dvěma alespoň za dva body. V posledním kole sice Oceláři doma skolili Spartu, bylo to však čtvrté vítězství z posledních deseti duelů. Venku Třinec zatím posbíral jedenáct bodů, dalších devatenáct přidal před svým fanoušky.

Slezané měli před rokem druhý nejlepší útok a nejméně prostupnou obranu základní části, to je ovšem zatím pryč. Horší je vepředu aktuálně pouze šest celků a co se týče řad zadních, tak pět. Co se týče trestných minut, je Třinec druhý nejslušnější tým ligy, ve schopnosti se oslabení ubránit pátý. Šesté nejlepší má přesilové hry a návštěvnost je osmá nejlepší, s průměrem fanoušků na zápas 4702.

Marcel Hossa o zápase s Třincem

HOSSA před TRI

V pátečním utkání se po delší době opět objevil na ledě slovenský útočník MARCEL HOSSA, a hned si připsal i další branku.„Vždycky je super se po takhle vrátit po nějaké době. V neděli to bude důležitý zápas pro nás i pro ně. Určitě bude skvělé publikum, jako u nás obyčejně bývá, a my se o to popereme,“ slibuje fanouškům slovenský střelec se zkušenostmi z NHL.

Posted by HC Škoda Plzeň on Saturday, November 28, 2015

Statistika nuda je, má však cenné údaje...


HC Škoda Plzeň:

Postavení v tabulce: 2.
Počet bodů: 42
Počet vstřelených branek: 83
Počet inkasovaných branek: 67
Nejproduktivnější hráč: Dominik Kubalík (14+7), Jaroslav Kracík (6+15) oba 21
Nejlepší střelec: Dominik Kubalík – 14 branek
Nejlepší nahrávač: Kracík, Jeřábek – 15 asistencí
Nejtrestanější hráč: Marcel Hossa – 35 minut
Nejlepší hráč v bodování +/-: Michal Moravčík +13
Nejhorší hráč v bodování +/-: Jakub Lev -14
Gólmani:
Matěj Machovský – 1110 minut / pr. 2,65 , 91,58%
Patrik Polívka  –  291 minut / pr. 2,68 , 90,44%
HC Oceláři Třinec:

Postavení v tabulce: 10.
Počet bodů: 30
Počet vstřelených branek: 59
Počet inkasovaných branek: 63
Nejproduktivnější hráč: Jiří Polanský 20 (8+12)
Nejlepší střelec: Vladimír Dravecký - 11 branek
Nejlepší nahrávač: Jiří Polanský - 12 asistencí
Nejtrestanější hráč: Josef Hrabal - 24 minut
Nejlepší hráč v bodování +/-: David Nosek +7
Nejhorší hráč v bodování +/-: Zbyněk Irgl -8
Gólmani:
Peter Hamerlík - 697 minut / pr. 2,15 , 91,07%
Šimon Hrubec   - 656 minut / pr. 3,20 , 88,05%
Juraj Šimboch  -  39 minut / pr. 3,08 , 86,67%

Výsledky posledních zápasů:

HC Oceláři Třinec 4
HC Spart Praha 2
(2:0, 1:2, 1:0)





Branky a nahrávky: 3. Dravecký (Klepiš), 19. Nosek (Polanský, Linhart), 26. Kopecký (Hrňa, Rákos), 58. Dravecký (Plíhal, Klepiš) – 29. Pech (Kudrna, Hamilton), 32. Pech (Mikuš, Hamilton).
HC Oceláři Třinec: Hamerlík (Hrubec) – Linhart, Nosek, L. Doudera, Galvas (A), M. Doudera, Hrabal, Foltýn – Dravecký, Matuš, Klepiš – Adamský, Polanský (C), Tybor – Hrňa, Plíhal, Rákos – Jašek, Kopecký, Růžička – Rufer.


BK Mladá Boleslav 7
HC Škoda Plzeň 6sn
(4:0, 2:4, 0:2 - 0:0)






Branky a nahrávky: 4. Jarůšek (Trončinský, Ovčačík), 5. Stříteský (Pabiška), 13. Trončinský (Jarůšek, Výborný), 18. Urban (Stříteský, Výborný), 25. Urban (Bárta, Látal), 26. Jarůšek (Kučný), rozh. náj. Žejdl – 23. Pulpán (Sýkora, Hossa), 26. Hossa (Pulpán, Sýkora), 29. Indrák (Kubalík, Kracík), 37. Indrák (Kracík, Lev), 43. Pulpán (Poletín), 46. Kracík (Indrák).
HC Škoda Plzeň: Machovský (13. Polívka) – Chalupa, Jeřábek, Pulpán, Holý, Sklenička, Kubka – Kubalík, Kracík, Indrák – Johnson, Bližňák, Schleiss – Hossa, Preisinger, Sýkora – Poletín, Lev, Beran.