Ohlasy ZLN

Byl to z naší strany hrozný zápas, přiznává Nicholas Johnson

Zlín – Z posledního výjezdu v rámci druhé čtvrtiny základní části se vracejí plzeňští hokejisté bez bodu. Na ledě Zlína se jim vůbec nedařilo a prohráli 2:4. O plzeňské góly se postarali Jakub Lev a Nicholas Johnson.

Indiáni se vydali na utkání do Zlína s denním předstihem, ale k lepšímu výkonu to nepomohlo. Do utkání vstoupili škodováci špatně a inkasovali už ve druhé minutě utkání. Zápas se ani poté nevyvíjel dobře. „Dneska jsme předvedli hrozný výkon, byli jsme jasně horším týmem a zaslouženě prohráli. Takový výkon nesmíme opakovat,“ řekl asistent kapitána Nicholas Johnson, který se podepsal pod druhé vyrovnání svého týmu.

Už v první třetině se Plzni povedlo srovnat, o radost ale rychle přišla, když se hned po chvíli trefil Bukarts a vrátil Zlín do vedení. Tento stav poté držel až do třetí části. „Hodně podstatná byla už první třetina, kdy jsme si nechali dát rychlý gól a pak jsme museli pořád dotahovat. Zlomový byl ten třetí gól, který jsme dostali po chybě krátce po vyrovnání,“ přiznává Johnson.

Nicholas Johnson zaznamenal vyrovnávací trefu na 2:2. Ta byla trochu kuriózní, puk se totiž do branky odrazil od padajícího amerického útočníka během přesilové hry pěti proti třem. Ještě v téže minutě ale přišel také vítězný gól Zlína. „Udělali jsme chybu na modré čáře a nechali je jít do brejku. V závěru už to bylo otevřené,“ hodnotí s 13 trefami třetí nejúspěšnější střelec Tipsport extraligy.

„O situaci Zlína jsme věděli, chtěli jsme toho využít a urvat nějaké body, ale odjíždíme s nulou, takže jsme zklamaní. Čtvrtý gól už nic moc neřešil, bohužel rozhodl ten třetí,“ doplňuje slova Johnsona autor první trefy Plzně Jakub Lev, který se stejně jako jeho spoluhráč prosadil v početní převaze.