Tisková zpráva

Čtyři hráči prodloužili smlouvy, na zkoušku přichází Kudroč

Plzeň - V reprezentační přestávce si HC Škoda Plzeň zajistila pokračování hned čtveřice hráčů i pro další sezóny. Svoji smlouvu na západě Čech prodloužil brankář Matěj Machovský, obránce David Sklenička a duo útočníků Miroslav Indrák a Dominik Kubalík. Na měsíční zkoušku míří na západ Čech slovenský obránce Kristián Kudroč.

Matěj Machovský přišel do Plzně před sezónou 2013-2014 a hned se vypracoval do pozice jedničky týmu. Ve 22 letech patří k nejmladším prvním gólmanům v Tipsport extralize a má před sebou slibnou budoucnost. Už před letošní sezónou se spekulovalo o jeho odchodu, ale k němu nedošlo a nyní zůstane rodák z Opavy na západě Čech ještě minimálně další sezónu.

„Chtěli jsme si pojistit brankářskou jedničku a jsme rádi, že se nám to povedlo. Matěj sám věděl, že mu končí smlouva, což každý hráč podvědomě řeší. Jsem rád, že jsme se rychle dohodli a nyní může být v klidu a mít čistou hlavu,“ říká k Machovskému sportovní manažer HC Škoda Plzeň Tomáš Vlasák.

Obránce David Sklenička přišel do Plzně jako nadějný junior z Kladna a během první sezóny v juniorském týmu nakoukl i do A-týmu, ve kterém letos hraje od začátku sezóny a svými výkony neunikl pozornosti reprezentačních trenérů výběru do 20 let, kteří jej pozvali na kemp před blížícím se mistrovstvím světa. Sklenička podepsal v Plzni smlouvu na další dvě sezóny.

„David zapadl do týmu výborně a hodně důležité pro něj bylo, že začal hrát ve dvojici s Petrem Kadlecem, od kterého může sbírat zkušenosti, i když v posledních zápasech byl Petr zraněný, ale David pokračoval v těch výkonech i dál. Je to velký příslib do budoucna,“ říká na adresu Skleničky Tomáš Vlasák.

Novou smlouvu na dva roky podepsala také dvojice mladých útočníků Miroslav Indrák a Dominik Kubalík, kteří v letošní sezóně září a svými výkony v útoku s Jaroslavem Kracíkem se stali tahouny týmu. Kubalík se navíc v této sezóně podíval také poprvé do seniorské reprezentace.

Pojistit si služby Kubalíka s Indrákem bylo pro klub prioritou do budoucna. „V lajně s Jardou Kracíkem se jejich formace stala tahounem týmu v první polovině základní části a věřím, že budou v tomto duchu pokračovat. Tihle dva byli pro nás velkou prioritou,“ přiznává Vlasák.

Novou tváří v plzeňské kabině se pak stává obránce Kristián Kudroč. Čtyřiatřicetiletý slovenský zadák měřící 201 centimetrů, který má zkušenosti z NHL, KHL i nejvyšších soutěží ve Švédsku a Finsku, na západ Čech míří na měsíční zkoušku.

Kromě příchodu Kudroče tým počítá i ztráty. Útočník Nicholas Johnson musel podstoupit operaci a bude indiánům chybět přibližně dva měsíce, na marodce pak nadále zůstává i Ryan Hollweg, který má za sebou druhou operaci stehenního svalu a jeho návrat mezi extraligové mantinely lze očekávat nejdříve v únoru.

FOTO: Mikko Ruohola - http://mikko.ruohola.org/