Ohlasy OLO-PLZ

Jsem rád, že mi to tam spadlo, říká Tomáš Svoboda

Olomouc - Svůj první zápas v indiánském dresu odehrál útočník Tomáš Svoboda v Olomouci a premiéra to byla vskutku povedená. Osmadvacetiletý rodák z Litoměřic otevřel skóre utkání a v závěru si ještě připsal asistenci při gólu do prázdné branky.

Tomáši, premiéra za Plzeň vám vyšla skvěle. Jak byste popsal gólovou situaci?
Jsem rád, že mi to tam spadlo, protože letos jsem těch gólů příliš nedal. Ten puk tam vyplaval od Míry Preisingera, který dával na Erika Hrňu, jenž to snad bruslí tečoval. Jsem rád, že to tam doletělo a pomohlo nám to.

Střílel jste na prakticky prázdnou branku, šlo to ještě vůbec nedat?
Mohlo se to stát, že by to tam nespadlo, což by byla smůla, ale tak to občas chodí.

Vstup do utkání asi nebyl zrovna podle představ, souhlasíte?
Ano, první třetina z naší strany nebyla dobrá. Oni na nás nastoupili a nás podržel výborně Matěj Machovský. Od druhé třetiny jsme začali hrát tak, jak jsme si před zápasem představovali.

Ve formaci jste hrál s Erikem Hrňou a Miroslavem Preisingerem. Jak hodnotíte tuto souhru?
Času bylo málo a po prvním tréninku to nebude nikdy žádná sláva. Já jsem předtím nebyl asi týden na ledě, takže ze začátku jsem se necítil úplně dobře. Po tom výpadku v Brně jsem si potřeboval trochu srovnat hlavu. Musíme být spokojení, i když prostoru na zlepšení je tam spousta.

Co očekáváte od angažmá v Plzni?
Těžko něco soudit po takové chvilce. Ještě nevím, jak dlouho v Plzni zůstanu, ale musím říct, že parta je tu výborná. Samozřejmě doufám, že to takhle půjde dál. Ono to úplně nezáleží na mě, výkony na ledě ano, ale zbytek je otázka mezi kluby.

Kdy jste se dozvěděl o zájmu Plzně?
S Plzní se řešil můj příchod přes agenty asi dva nebo tři dny, ale tím, že proti Liberci vypadl Honza Schleiss, se to urychlilo.