Rozhovor

Utkání v Brně bude skvělý zážitek, říká Martin Straka

Po duelu ve Vítkovicích čeká Plzeň další venkovní utkání v Brně a bude to venkovní utkání doslova. Zápas s Kometou se totiž odehraje pod širým nebem na místě bývalého stadionu Lužánky. Jak se na duel těší generální manažer Martin Straka?

Co říkáte na nápad sehrát utkání pod širým nebem a jak prestižní duel to pro Plzeň bude?
Nápad se mi velice líbí a bude to zajímavé zpestření nejen pro nás, ale i pro celou extraligu. Jedná se o zápas, který nemá obdoby, a nehrajete takové utkání každý den.

S Liborem Zábranským se dobře znáte. Když vám oznámil nápad odehrát zápas s Plzní v rámci open air, co jste říkal?
Po organizační stránce to není rozhodně nic lehkého… Oceňuji jejich odvahu, že se do toho pustili. Rozhodně to není akce, kterou zorganizujete za týden, a proto mají můj velký obdiv. Nyní je jen potřeba si přát, aby vše klaplo jak po organizační stránce, ale i co se týče počasí.

Zažil jste někdy něco podobného jako hráč, případně byl jste se podívat na nějakém zápase NHL?
Bohužel jsem neměl tu čest si v NHL takové utkání zahrát, jejich tradice začala až v době, kdy jsem byl na odchodu z NHL. Viděl jsem pár zápasů v televizi.

V české extralize zažijeme tuto akci podruhé, po pardubickém Svitkově se bude hrát tentokrát v Brně za Lužánkami. Jak se těšíte na duel a co od něj očekává?
Hrát takový zápas před zraky dvaceti tisíci diváků bude skvělý zážitek. Pevně věřím, že do Brna dorazí i naši fanoušci podpořit náš tým.

Pro brněnské fanoušky jsou Lužánky posvátným místem, stihl jste si ještě na stařičkém zimáku zahrát jako soupeř Komety?
Vím, že v Brně mají fanoušci tento stadion spojený s Kometou a přeji Kometě, aby se tam mohla v budoucnu vrátit. Já osobně jsem za Lužánkami měl možnost jako mladý hrát a nikdy se tam nehrálo snadno.

Věříte, že bychom se mohli dočkat nového rekordu v počtu návštěvníků?
Ano, a já věřím, že se to povede právě v utkání s Plzní. Pořadatelé slibují, že se na tribuny vejde víc jak 20 000 diváků. Pokud bude vyprodáno, myslím si, že stanovíme rekord, který bude v pamětech zapsán hodně dlouho. Byla by škoda si to nechat utéct.

Fanoušci zatím sektor hostů nevyprodali, jakou bude mít Plzeň podporu podle vás?
Fanoušci reagují zdrženlivě, ale já věřím, že náš sektor bude nakonec zaplněný do posledního místa a ukážeme komeťákům, jak se fandí v Plzni.

Myslíte si, že to bude velký zážitek nejen pro Kometu a Plzeň, ale i pro celý český hokej?
Nepochybně to bude výjimečná událost a jsem rád, že Kometa se rozhodla sehrát utkání pod širým nebem právě proti nám.