Ohlasy MBL

Musíme se víc tlačit do branky, hlásí Jaroslav Kracík

Plzeň - Indiáni se po delší době opět představili v Home Monitoring Aréně domácím fanouškům, jejich soupeřem byla Mladá Boleslav. Utkání proti Bruslařům začalo divoce, pokračovalo sladce, ale skončilo trpce. Duel na tiskové konferenci zhodnotili Jaroslav Kracík s Jakubem Jeřábkem.

Zápas s Mladou Boleslaví začal hodně zostra, již ve třetí minutě inkasoval trest na pět minut a do konce utkání brankář Středočechů Martin Růžička, který třikrát nešetrně udeřil vyrážečkou Jakuba Jeřábka do hlavy. „Viděl jsem puk v brankovišti a chtěl jsem dorážet. Puk jsem minul, potom jsem jen ležel a dostal tři rány do hlavy. Ani jsem nevěděl, že to bylo od gólmana,“ popisuje inkriminovaný moment nejproduktivnější obránce extraligy.

Páteční mač měl však i sváteční nádech, protože pro útočníka Škody Jaroslava Kracíka to bylo utkání číslo čtyři sta. A domácí myslitel ho oslavil způsobem sobě nejvlastnějším - skvostným pasem na gólovou střelu Dominika Kubalíka. „Ani jsem to před zápasem nevěděl, protože to moc nesleduji. Samozřejmě měl ten zápas dopadnout líp, neměli jsme prohrát, ale určitě vyhrát,“ mrzelo plzeňského forvarda. Pro další duely se pokouší centr elitní formace indiánů najít recept na úspěch: „Je to všechno se vším. Když máme přihrát, tak vystřelíme, když máme vystřelit, tak přihrajeme. Musíme jít víc do brány!

Domácí hokejisté sice vedli, ještě po čtyřiceti minutách byli před Mladou Boleslaví o krok napřed, ale ani to nestačilo. Domácí 81 přidává komentář: „Největší chyba byla, že jsme nedali druhý gól. Měli jsme přesilové hry, šance, ale nic jsme neproměnili. Za dvě třetiny jsme měli dát alespoň dva góly, protože na jeden gól doma asi vyhrávat nebudeme.“ Hosté se na začátku třetí třetiny odhodlali k obratu, který jim nakonec vyšel. „Oni když dali tři góly, tak si začali věřit. Ujížděli nám a my jsme už potom žádnou pořádnou šanci neměli, dobře si to ubránili,“ vidí příčinu nepovedené poslední periody Kracík.

S jeho slovy souhlasí i asistent kapitána plzeňského celku Jakub Jeřábek, podle něj neměli domácí po vyrovnání tolik zmatkovat: „Gól na 1:1 byl nešťastný. Puk se odrazil, vyplaval na střed a nakonec skončil až v bráně. Poté jsme měli hrát pořád stejně, ale začali jsme blbnout a dostávat zbytečné góly. Pak už jsme s tím mohli těžko něco dělat, měli jsme si to méně komplikovat a hrát jednodušeji.“

Indiáni se již v neděli střetnou v dalším domácí utkání s Oceláři z Třince. Tento duel budou chtít jistě všichni modrobílí borci zvládnout lépe a předvést optimální výkon. „Už to bylo řečeno. Musíme se více tlačit do branky, některé věci zbytečně moc komplikujeme. Mnoho zápasů střely nemáme a jen díky Machymu ta utkání vyhráváme. Dneska se to asi ukázalo. Hlavní je hru zjednodušit,“ burcuje bek Západočechů. Není nutné sklápět hlavu po jednom nezdaru, v dalším domácím duelu budou všichni fanoušci Škody opět na svých místech a pevně věřit v zisk tří důležitých bodů pro modrobílé barvy!