Ohlasy TRI

Kdo nedá gól v přesilovce pět na tři, většinou prohraje, ví Erik Hrňa

Ani ve druhém z třízápasové sérii domácích zápasů indiáni nedokázali potěšit své fanoušky vítězstvím. Bojovné a příliš divácky nepohledný duel proti třineckým Ocelářům rozhodli hosté ve druhé části, kdy si dvěma góly vytvořili klíčový náskok. Škodovka měla ještě ve třetí části možnost dostat se do zápasu v dvojnásobné přesilovce, kterou ovšem nezužitkovala. Závěrečný tlak indiánů přinesl již pouze kosmetickou úpravu skóre. Nepovedené utkání hodnotili Erik Hrňa s Jakubem Lvem.

Na začátku nic nenasvědčovalo tomu, že by měly všechny body na konci duelu směřovat do Slezska. Plzeň na svého protivníka na začátku vlétla a vypracovala si několik příležitostí. Oceláři se ale mohli opřít o gólmana Hamerlíka, který podržel v úvodu duelu své mužstvo. „V první třetině jsme měli dobrý pohyb a cítili jsme se dobře. Své šance jsme ale bohužel nevyužili," litoval Jakub Lev. V největší z nich se ocitl v první části Erik Hrňa, který nicméně nedokázal trefit odkrytou klec. „Zívala tam na mě prázdná brána, ale já se naneštěstí nedokázal správně poskládat do střely, a poslal jsem to vedle. Je to smůla, mohlo nás to nakopnout," mrzela neproměněná tutovka plzeňského útočníka.

Do druhé části se ale Slezané oklepali a po dvou trefách odskočili domácímu celku. "První gól nás velmi zaskočil. Dalo by se říci, že nás uspal a my jsme se poté jen stěží dostávali do utkání," vysvětloval útlum indiánů Jakub Lev. Třinečtí se navíc zatáhli do obranného pásma, kde precizní obranou odráželi plzeňské útoky. „Třinec hrál výborně. Pozorně bránil, dobře čistil předbrankový prostor a jednoduše vyhazoval puky do středního pásma. Jejich styl hokeje je stále stejný, jako když jsem tam působil. Nejdříve aktivně napadají, a pokud se dostanou do vedení, tak se zatáhnou do defenzívy," líčil třineckou taktiku Erik Hrňa.

Alfou a omegou v zápasech Škodovky bývají přesilové hry. Proti Třinci měli indiáni k dispozici hned osm početních výhod, ani jednu z nich ale nedokázali indiáni přetavit v kýženou branku. „Jednoznačně rozhodly přesilovky. Kdybychom ve třetí třetině uspěli v dvojnásobné převaze, tak jsme se ještě mohli rychle vrátit zpátky do zápasu. Bohužel ale naše střely končily buď na obráncích, nebo je lapil dobře chytající Hamerník," viděl jednu z příčin prohry Jakub Lev. Svůj názor přidal i Erik Hrňa: „Poněkolikáté říkám, že vše musíme cpát před bránu. Bohužel se potvrdilo pravidlo, že kdo nepromění dvojnásobnou převahu, tak nemůže v utkání zvítězit."

Plzeňané v závěru utkání po ráně Kudroše přiživili na chvilku naděje na zisk bodů. Závěrečný tlak Škody ale definitivně utlumil Ján Sýkora střelou do prázdné plzeňské branky. Slovenský útočník, jenž v hostuje v Třinci právě z týmu Západočechů, poté svůj gól bujaře oslavil před plzeňskou střídačkou, čímž rozvířil vášně nejen na ledě, ale i na tribunách. „Hodně mě překvapila jeho oslava branky. Nemá ideální sezonu a je proto rád, za každý gól. Já osobně bych se ale, pokud bych vstřelil Třinci gól, takhle neradoval. Myslel bych na trochu na fanoušky," řekl Erik Hrňa, který byl naopak z Třince zapůjčen do týmu Plzně.