Domácí trilogii završí Zlín!

Plzeň – Indiáni završí třízápasový domácí maraton duelem proti Zlínu. Neváhejte a přijďte podpořit své barvy!


HC ŠKODA PLZEŇ
vs.
PSG ZLÍN

HM Aréna, Plzeň
22. ledna 2016
38. kolo hokejové Tipsport extraligy


S předloňským mistrem měli indiáni v jeho zářivé sezóně vyrovnanou bilanci. V jedenáctém kole prohráli na Stadionu Luďka Čajky 1:4, když čestný úspěch zaznamenal Ján Sýkora. V odvetě už byli úspěšní Západočeši – vlastní led uhájili v poměru 3:2 po brankách Slováka, Marcela a Lva. Pak se karty obrátily. Nejprve byl venku úspěšný tým Plzně po přesvědčivém skalpu beranů 4:2 (Lev 2, Kratěna a Pletka), aby si Zlínští vzali tři body nazpět v ČEZ Aréně – 2:1 z jejich pohledu. Za domácí se z branky radoval jen Vojtěch Mozík. Vloni se ovšem více dařilo Západočechům. Ti před svými fanoušky rozstříleli hosty 5:2 a radovali se i na území svého soka po nájezdech. Následně před svými fanoušky shodný výsledek zopakovali a na závěr brali i všechny body ve Zlíně, ukořistili tak jedenáct bodů z dvanácti možných. Letos v prvním duelu modrobílí v první duelu lépe zvládli nájezdy, ve druhém ale Zlín doma uspěl 4:2. Jakou zápletku nám utkání přichystá nyní?


Pod pokličkou Zlína

Příběhy obou soupeřů mají podobné osudy. Loňský úřadující mistr dopadl podobně jako před ním Plzeň, ve čtvrtfinále vypadl s Kometou. Následně ukončily sovu kariéru klubové legendy – Petrové Čajánek a Leška, spolu se svými parťáky na dálku i Jaroslav Balaštík. Střelec Bedřich Köhler navíc přestoupil do Mountfieldu, Jakub Svoboda do Pardubic a Tomáš Valenta do Olomouce. Naopak z kádru Hanáků přišel na pomoc Martin Cibák, Tomáš Sýkora z Popradu, Petr Zavadil z Francie, Karol Korím z Dynama, Aleš Holík ze Šumperku, Daniel Štumpf ze Skalice a Tomáš Čachotský z Jihlavy. V průběhu samotné extraligy zamířil Zdeněk Okál na hostování do Havířova, naopak z Dynama Přišel Aleš Havlík a z Rigy Lotyš Roberts Bukarts.

Letní přípravu začali berani poměrně úspěšně. Nejprve dvakrát padli s bratislavským Slovanem 2:3, z toho jednou v nájezdech, aby z celkových jedenácti duelů následně nestačili již pouze se Zvolenem a Znojmem. Nerozhodně se rozešli v Havířově a Trenčíně, naopak vítězství slavili v Nitře, Bánské Bystrici, ve Znojmě, s Karlovými Vary a s brněnskou Kometou.

Vstup do samotné extraligy byl pro Zlín noční můrou. Z úvodní porce čtrnácti zápasů doma uspěli pouze shodně 2:1 na ledě Třince a Karlových Varů, alespoň dva bodíky vzešli ze zápasu s Litvínovem. Nyní se ale karta obrátila, z posledních patnácti duelů nebodovali ševci pouze na Mountfieldu, u Ocelářů, na Spartě a s Pardubicemi a z posledního místa se vyšvihli na aktuálně již devátou pozici. V minulém kole si navíc vyšlápli na lídra z Liberce.

Zlín jako tým posbíral zatím osmý nejvyšší počet trestných minut, devátý je pak ve schopnosti v oslabení čelit soupeřům, podobně jsou na tom i přesilové hry v podání PSG i počet vyslaných střel na branky protivníků a shodou okolností i návštěvnost, která aktuálně činí v průměru na domácí zápasy návštěvu 4723.

Statistika nuda je, má však cenné údaje...

PSG Zlín:

Postavení v tabulce: 9.
Počet bodů: 51
Počet vstřelených branek: 80
Počet inkasovaných branek: 91
Nejproduktivnější hráč: Petr Holík 26 (7+19)
Nejlepší střelec: Roberts Bukarts - 13 branky
Nejlepší nahrávač: Petr Holík - 19 asistencí
Nejtrestanější hráč: Pavel Kubiš - 76 minut
Nejlepší hráč v bodování +/-: Pavel Kubiš +10
Nejhorší hráč v bodování +/-: Ondřej Veselý -10
Gólmani:
Libor Kašík   - 1870 minut / pr. 1,93 , 92,64%
Tomáš Štůrala -  398 minut / pr. 3,32 , 90,60%

HC Škoda Plzeň:

Postavení v tabulce: 3.
Počet bodů: 65
Počet vstřelených branek: 116
Počet inkasovaných branek: 98
Nejproduktivnější hráč: Dominik Kubalík 33 (22+11)
Nejlepší střelec: Dominik Kubalík – 22 branek
Nejlepší nahrávač: Jakub Jeřábek – 23 asistencí
Nejtrestanější hráč: Jakub Jeřábek – 44 minut
Nejlepší hráč v bodování +/-: Jakub Jeřábek +13
Nejhorší hráč v bodování +/-: Jakub Lev -19
Gólmani:
Matěj Machovský – 1951 minut / pr. 2,37 , 92,19%
Patrik Polívka  –  291 minut / pr. 2,68 , 90,44%



Výsledky posledních zápasů


HC Škoda Plzeň HC 1
Oceláři Třinec 3
(0:0, 0:2, 1:1)






Branky a nahrávky: 58. Kudroč (Kracík) – 21. Dravecký (Žejdl, Irgl), 31. Polanský, 60. Sýkora (Tybor).
HC Škoda Plzeň: Machovský (Polívka) – Jeřábek "A", Kudroč, Sklenička, Kadlec "A", Pulpán, Kubka, Moravčík – Kubalík, Kracík, Indrák – Lev, Bližňák, Kratěna “C“ – Hrňa, Preisinger, Svoboda – Poletín, Přikryl, Beran.



PSG Zlín 2
Bílí Tygři Liberec 1
(0:0, 1:0, 1:1)





Branky a nahrávky: 29. Žižka (Bukarts), 48. Říčka (Bukarts, Urbanec) - 41. Bakoš.
PSG Zlín: Kašík - Marušák, Kotvan, Matějíček, Žižka, Řezníček, Urbanec - Bukarts, P. Holík, Říčka - Maruna, Cibák, Ondráček - Čachotský, Roman Vlach, O. Veselý - F. Čech, Fořt, D. Šťastný. Trenéři: Rostislav Vlach, Jurík, Hrazdira.