Ohlasy KVA

Překvapil nás počet plzeňských fanoušků, shodli se Hrňa a Svoboda

Karlovy Vary - Indiáni si v letošním třetím západočeském derby připsali vítězství 3:0. Utkání zhodnotili plzeňští útočníci Erik Hrňa s Tomášem Svobodou, kteří si velmi pochvalovali i podporu fanoušků modrobílých.

Byl to právě Erik Hrňa, jenž zařídil první gólovou trefu Plzeňanů. Po naznačení střely vybídl ke skórování Michala Moravčíka, který svou šanci proměnil. „Tomáš Svoboda mi tam pak ještě říkal, že mám štěstí, protože čekal na druhé straně. Naštěstí to Mora protečoval a byl z toho gól,“ usmíval se plzeňský forvard. „Původně jsem chtěl střílet, ale pak se ta akce nějak zrodila v hlavě,“ přiznává.

Druhý gól přidal Jaroslav Kracík, na 3:0 zvyšoval v 53. minutě Tomáš Svoboda. „Snažil jsem se hlavně trefit bránu. Nicky (Nicholas Johnson - pozn. red.) tam perfektně clonil před brankou, takže gólman toho moc neviděl,“ popsal Svoboda svou bombu pod břevno.

Ani při vedení však indiáni nechtěli polevit. „Museli jsme dávat bacha až do konce zápasu. Může tam padnout jeden ušmudlaný gól... Kdyby třeba Vary proměnily nějakou přesilovku, mohlo to vypadat jinak,“ ví Hrňa.

Nakonec tedy Škoda dotáhla zápas do vítězného konce. „Důležitá výhra. Jsme rádi, že jsme prolomili tu sérii čtyř proher. Tři vstřelené góly sice nejsou moc extra, ale jsme hlavně rádi za tři body,“ hodnotí plzeňská osmaosmdesátka. „I když jsme věděli, že to nebude lehké, jeli jsme sem pro výhru. Bojovnost od soupeře byla třikrát taková, protože teď jsou pro všechny důležité každé body. Cíl se nám podařilo splnit,“ doplňuje Svoboda.

A jak tato dvojice vnímala, vzhledem ke krátkosti svého působení na západu Čech, atmosféru derby? „Před zápasem jsem se ptal kluků, jaké je tu největší derby, a oni řekli, že tohle. Bylo to super,“ řekl Hrňa, kterého posléze doplnil Svoboda: „Mám tyto zápasy rád. Je to ostřejší a má to ten náboj play-off.“

Oba forvardi, kteří se nedávno dozvěděli, že v Plzni dohrají sezonu, byli překvapení velkým počtem přítomných plzeňských fanoušků. „Když se to po zápase vylidnilo, tak jsem si říkal: ‚Ty brďo, tady bylo snad více fanoušků z Plzně než z Karlových Varů.´ Jsem rád, že jich sem přijelo tolik a podporovali nás celý zápas,“ vysekl poklonu modrobílým příznivcům Erik Hrňa.

„Ačkoliv lidi mají více času o víkendu, tak i dnes, v úterý, přijeli podpořit náš tým. Jsem rád, že jsme jim mohli věnovat vítězství,“ radoval se Tomáš Svoboda.

Indiáni tak dokázali odčinit čtyři porážky za sebou výhrou na ledě karlovarské Energie. Další utkání je čeká již tento pátek proti Pardubicím, které prohrály na domácím ledě 0:5 s Mladou Boleslaví. Všichni hráči doufají, že se dočkají parádní atmosféry v Home Monitoring Aréně a svým fanouškům se odmění bodovým ziskem!

Matěj Machovský a Michal Moravčík