Beran odchází

Matěj Beran přestupuje do Pardubic

Dvaadvacetiletý útočník Matěj Beran, který si v pátek proti Pardubicím připsal svoji premiérovou trefu v Tipsport extralize, odchází před koncem přestupního období právě do Dynama. Beran po návratu z juniorských soutěží v Kanadě nastupoval v Plzni a v druholigových Klatovech.

Matěj Beran v mládežnických týmech působil v Plzni a posléze v Karlových Varech, odkud se vydal zkusit štěstí do zámořských juniorských soutěží. Po návratu před minulou sezónou naskočil do zápasů za Plzeň, ale i v nižších soutěžích za týmy Havlíčkova Brodu a Klatov. V extralize zvládl odehrát doposud 42 utkání s bilancí jedné branky a jedné asistence.

„Včera se přijeli podívat zástupci Pardubic na náš zápas, ale byli tam zástupci i několika dalších týmů. Přijeli se mrknout na Matěje. My jsme tuto variantu zvažovali delší dobu a nějaké náznaky tam byly. Dnes se Pardubice rozhodly, že by do toho chtěly jít a my jsme po určitém zvážení s tímhle obchodem souhlasili. Vždy bereme pro a proti, a tady bylo těch pro více a přijali jsme nabídku Pardubic. Matěj odchází na přestup, takže částka tohoto obchodu se odvíjí podle tabulek,“ říká sportovní manažer Tomáš Vlasák.