Preview 47.kolo

Nedělní menu? Duel třetího se čtvrtým!

Plzeň – Po reprezentační pauze plyne extraliga jako divoká voda a indiány čeká třetí zápas během pěti dni, na svém ledě přivítají Mountfield!


HC ŠKODA PLZEŇ
vs.
MOUNTFIELD HK

HM Aréna, Plzeň
21. února 2016
47. kolo hokejové Tipsport extraligy

V předloňské sezóně se tehdejšímu nováčkovi z Hradce Králové proti Plzni dařilo. Ve 13. kole na svém ledě porazili výběr Milana Razýma 4:1, kdy jediný čestný úspěch indiánů zařídil Lev. Plzni se odveta povedla a doma po trefách Vlasáka a Mozíka zvítězila 2:0. Další dva duely už se ale staly kořistí Mountfieldu. Ten doma zvítězil 3:0, aby Plzni rozesmutnil i na západě Čech a zvítězil znovu 3:1. Jediný gól vsítil za modrobílé Vojtěch Mozík. I v minulé sezóně jsou na tom lépe Východočeši. Ti v Plzni uspěli dvakrát 2:1, doma pak 4:2 a opět 2:1. Ovšem letos prokletí indiáni zlomili ve velkém stylu. Na ledě soupeře uspěli 6:2, přičemž poslední dvacetiminutovku ovládli 5:1. V odvetě indiáni dvakrát vedli, jednou dokonce o dvě branky, ale hosté se nakonec probojovali k vítězství v nájezdech. A sérii venkovních výher pokračovala i doposud posledním vzájemném měření sil, když indiáni uspěli ve Fortuna Aréně 3:1. Jakou zápletku nám oba týmy přichystají nyní?

Pod pokličkou Mountfieldu

Hradecký klub má po loňských vysokých cílech v play-off a následném vypadnutí hned ve čtvrtfinále, navíc bez vyhraného jediného utkání, opět velké ambice. Dopomoci k jejich skutečnému naplnění má příchod zejména Jaroslava Bednáře či Karla Pilaře ze Sparty, který je neproduktivnějším hráčem týmu, nejlepší ve statistice +/- a platí i za zlého muže. Dále pak o Bedřicha Köhlera ze Zlína, Adama Svobody ze Slavie, Tomáše Krále z Litoměřic či dvou Kanaďanů Courchaineho z Německa a Ihnacaka z Norska. Nové smlouvy navíc s týmem podepsali Tvrdík, Vantuch, Knotek a Kudrna. Naopak kádr opustil Tomáš Mertl, jenž zamířil do KHL, konkrétně Záhřebu. Tomáš Pospíšil je zase Pirátem, Michal Švihálek hájí barvy Motoru, Pavel Kantor je ve Vítkovicích. V týmu již nepůsobí ani Petr Mikuš, Collin Valcourt či Dávid Skokan. Do partnerských Litoměřic pak odešli na hostování Krátoška, Rousek, Beránek, Švagrovský, Nedvídek, Kopta, Pieto, Plášil, Pavelka. Již v průběhu podzimu pak přišel formou hostování na pomoc Antonín Honejsek z Brna, ze Záhřebu Tomáš Mertl a hlavního trenéra Draisaitla nahradil Vladimír Kýhos. Do Třince naopak zamířil Bohumil Jank. Nejčerstvější posilou je pak Václav Sýkora, který bude asistovat kouči Kýhosovi.

Přípravné období však Moutnfieldu příliš nevyšlo, z osmi duelů uspěl pouze ne ledě partnerských Litoměřic, se Straubingem a slovenským Martinem. Nájezdy nezvládl s Olomoucí, Bánskou Bystricí a ve Straubingu a bez pomyslného bodu odcházeli jeho hráči do kabin po střetnutí ve Znojmě a s Mladou Boleslaví.

V samotné extralize jsou však výsledky mnohem lepší. Hradec pravidelně sbírá body, vyvarovává se šňůrám výher nebo proher a ve výsledku je z toho třetí místo o bod právě před Plzní. Aktuálně Mounfield doma skolil Třinec, před tím padl v Brně.

Východočeši jsou čtvrtý nejslušnějším týmem soutěže, čtvrtí jsou pak i v schopnosti čelit v oslabení soupeřům. Ve využívání přesilových her jsou šestí, stejně tak v počtu vyslaných střel na brány protivníků. V návštěvnosti jsou Hradečtí také šestí, s průměrem domácích návštěv přesahujících pět tisíc fanoušků.

Statistika nuda je, má však cenné údaje...


Mountfield HK:

Postavení v tabulce: 3.
Počet bodů: 80
Počet vstřelených branek: 128
Počet inkasovaných branek: 119
Nejproduktivnější hráč: Jaroslav Bednář 38 (9+29)
Nejlepší střelec: Ihnacak, Courchaine - 16 branek
Nejlepší nahrávač: Jaroslav Bednář - 29 asistencí
Nejtrestanější hráč: Karel Pilař - 60 minut
Nejlepší hráč v bodování +/-: Rudolaf Červený +9
Nejhorší hráč v bodování +/-: Bedřich Köhler -10
Gólmani:
Ondřej Kacetl – 2067 minut / pr. 2,09 , 92,08%
Adam Svoboda  –  736 minut / pr. 3,02 , 89,15%

HC Škoda Plzeň:

Postavení v tabulce: 4.
Počet bodů: 79
Počet vstřelených branek: 146
Počet inkasovaných branek: 121
Nejproduktivnější hráč: Jaroslav Kracík 38 (10+28)
Nejlepší střelec: Dominik Kubalík – 23 branek
Nejlepší nahrávač: Jaroslav Kracík – 28 asistencí
Nejtrestanější hráč: Jakub Lev – 75 minut
Nejlepší hráč v bodování +/-: Michal Moravčík +15
Nejhorší hráč v bodování +/-: Jakub Lev -20
Gólmani:
Matěj Machovský – 2442 minut / pr. 2,36 , 92,12%
Patrik Polívka  –  350 minut / pr. 2,91 , 89,03%



Výsledky posledních zápasů:


Mountfield HK 3
HC Oceláři Třinec 2
(0:1, 3:0, 0:1)






Branky a nahrávky: 23. Honejsek (Dej, Bednář), 25. Honejsek (Ihnačák, Červený), 28. Honejsek (Bednář) – 18. Irgl (Dravecký, Stehlík), 41. Rákos (Plíhal).
Mountfield HK: Svoboda – Pláněk, Plášil, K. Pilař, Čáp, Dietz, Vašíček, Hronek – Köhler, Bednář, Dej – Honejsek, Ihnačák, Červený – Kudrna, Knotek, Šimánek – Bulík, Vantuch, Courchaine.


HC Kometa Brno 4
HC Škoda Plzeň 5sn
(0:1, 1:0, 3:3 – 0:0)





Branky a nahrávky: 37. Němec (Káňa), 42. Čermák (Dočekal), 50. Kováčik (Dočekal, Zohorna), 59. Káňa (Kováčik) – 20. Indrák (Kracík, Kubalík), 43. Lev (Svoboda, Kratěna), 44. Indrák (Kracík, Kubalík), 53. Johnson (Kratěna, Svoboda), rozh. náj. Johnson.
HC Škoda Plzeň: Machovský (Polívka) – Moravčík, Jeřábek, Sklenička, Kadlec, Pulpán, Kubka – Kubalík, Kracík, Indrák – Johnson, Bližňák, Kratěna (C) – Svoboda, Preisinger, Hrňa – Lev, Přikryl, Hollweg.