Ohlasy MBL

Musíme hrát celý zápas, ne polovinu, říká Jakub Jeřábek

Mladá Boleslav – Plzeňští hokejisté se z Mladé Boleslavi vrací bez bodu. Po dobré úvodní třetině se indiánům utkání nevyvedlo a na gól Jakuba Jeřábka nikdo ze spoluhráčů nedokázal navázat.

První z posledních čtyř zápasů v základní části odehráli plzeňští hráči v Mladé Boleslavi, po první části to vypadalo dobře, ale utkání se nakonec zlomilo v plzeňský neprospěch. „Boleslav dala trochu šťastný gól, pak rychle druhý a my začali bláznit. Přestali jsme hrát naší hru a dostali jsme je do zápasu. Nějaké šance ta byly, ale oni hráli hodně jednoduše a nedostali jsme se před branku,“ říká k utkání obránce Jakub Jeřábek.

Indiánům nevyšla proti Boleslavi koncovka. „V předchozích zápasech nám to tam napadalo docela dost, dnes jsme takové štěstí neměli, tolik jsme si nešli za vítězstvím,“ hovoří o jedné z příčin porážky Jakub Jeřábek.

Jedinou branku Plzně dal právě Jakub Jeřábek, když zakončil akci v oslabení. V této herní činnosti dokázala Škoda skórovat už poosmé v sezóně. „Ani nevím, kolik jsme už dali gólů v oslabení. Snažíme se to hrát pořád stejně. Kluci vepředu to hrají dobře a občas to tak vyplyne. Ondra Kratěna tam udělal výbornou práci a pro mě to bylo snadné,“ komentuje gólovou situaci.

Další utkání čeká na Plzeň už v neděli v Třinci. Situace kolem postupových míst do vyřazovacích bojů se začíná trochu míchat. „Nekoukáme na to, s kým budeme hrát v play-off, hlavní je pro nás uhrát umístění v první čtyřce. V Třinci se budeme snažit udělat maximum pro body, bude to ale hodně těžký zápas,“ uvádí Jakub Jeřábek.

V neděli čeká Plzeň utkání s Třincem, po utkání pak přejezd do Zlína, kde se v úterý indiáni postaví místnímu výběru PSG. „Nemyslím si, že by ty další dva zápasy venku byly podobné. V Třinci se nám delší dobu nedaří, ale musíme jet odhodlaní a udělat maximum pro body! Musíme hrát celý zápas, ne půlku,“ hlásí jasně Jakub Jeřábek.