Ohlasy ZLN

S takovými výkony poletíme ve čtvrtfinále 0:4, nebere si servítky Bližňák

Zlín - Plzeňští hokejisté v posledním venkovním utkání základní části nestačili na Zlín, přesto mají jistotu čtvrtfinále. Indiáni začali na ledě PSG dobře, vlastními chybami se však o výsledek připravili. O příčinách prohry hovoří dvougólový střelec Mário Bližňák.

Do utkání ve Zlíně jste vstoupili dobře, co se ale s týmem stalo ve druhé třetině?
Měli jsme dobrou první třetinu, ale ve druhé jsme přestali zase hrát, podobně jako v Mladé Boleslavi. Porazili jsme se víceméně sami, hrajeme si s pukem v našem pásmu a nevyhodíme to, když bychom měli. Další věc je nedůraz před brankou, oni nás nepustili k žádné dorážce, hned nám tam dávali tělo, my jsme na to nedokázali reagovat a dostali jsme po podobných situacích tři góly.

Nedůraz před brankou se v posledních zápasech opakuje, co s tím dělat?
Nemůžeme to opakovat. Musíme si to rozebrat na videu, máme před sebou ještě poslední zápas doma a pak play-off. Pokud chceme v takových výkonech pokračovat, tak ve čtvrtfinále poletíme po čtyřech zápasech. Celou sezónu hrajeme dobře a na konci začneme vymýšlet blbosti. Dobrý tým musí hrát zodpovědně celý zápas. Teď si to musíme rozebrat a v pátek podáme lepší výkon.

Jedno z pozitiv jsou ubráněná oslabení, spolu s Ryanem Hollwegem se vám při této činnosti daří, souhlasíte?
Chodíme s Ryanem spolu už delší dobu a docela nám to funguje. Věřím, že to bude pokračovat, protože přesilovky a oslabení, to jsou rozhodující situace v play-off.

V zápase se vám povedlo dát dva góly, jeden ze hry, druhý z trestného střílení. Jak jste obě situace viděl?
Nicky Johnson mě dobře našel a já jsem byl mezi kruhy sám, tak jsem to zkusil vystřelit. Před tím druhým z trestného střílení jsem dostal dobrou nahrávku do jízdy od Petra Kadlece a obránce mě podrazil.

Měl jste rozmyšlené, co uděláte při trestném střílení?
Ano. Věděl jsem už dopředu, že první gól jsem dával na lapačku, tak jsem to zkusil střílet znovu.

Zlín měl poté také trestné střílení, byl to rozhodující moment?
Bojovali jsme do konce, dali jsme na 5:4. Pak bohužel dali to trestné střílení, ale pořád tam byl nějaký čas se zápasem něco udělat. Na konci jsme udělali dvě zbytečná vyloučení, a my se tak nemohli k ničemu dostat.

Zlín nastoupil v hodně okleštěné sestavě, navíc s brankářem z juniorky. Nemohlo v tomhle přijít určité podcenění?
Podcenění určitě ne, hráli jsme dobře na začátku zápasu, ale pak jsme začali bláznit a nedokázali si hlídat prostor před brankou. To se nám nesmí stávat.

V kabině jste byli po zápase docela dlouho zavření, co tam padlo za slova?
Skoro to stejné, jako jsem teď řekl, musíme se zlepšit v prostoru před brankou, tohle opravdu v play-off není možné dělat.