Přikryl v U19

​Devatenáctka byla druhá na turnaji dvacítek! Indián Přikryl: Je to ale škoda!

Plzeň - Reprezentační devatenáctka strávila tento týden na Slovensku, kde se popasovala se staršími hráči na Turnaji čtyř.

Na turnajovém klání v Popradě čeští mladíci bojovali s reprezentačními celky do dvaceti let z Dánska, Německa a samozřejmě Slovenska. Na úvod se i díky brance indiána Filipa Přikryla radovali z vítězství 4:1 nad Seveřany, poté těsně nestačili na domácí východní sousedy 2:3 a na závěr i přes ztracené vedení udolali Německo v prodloužení. Česká reprezentace do devatenácti let tak na turnaji dvacítek skončila za Slovenskem druhá, před Dánskem a Německem.

Filipe, jak byste zhodnotil turnaj reprezentační devatenáctky na Slovensku?
Tak zhodnotil bych to pozitivně, odehráli jsme tam slušné zápasy, i když to samozřejmě mohlo být lepší. Ale to bylo způsobené i tím, že byl začátek sezóny, takže na hodně věcech je třeba pracovat. Na druhou stranu tam byla celá řada věcí, na kterých by se mohlo stavět.

Bylo poznat, že ostatní celky mají o rok starší výběry?
Ostatní týmy měly plné dvacítky, takže všechny byly kvalitními soupeři. Celkově měl turnaj kvalitu, každý zápas byl vyrovnaný. To byla pro nás dobrá prověrka. Už jen pro, že Německo máme ve skupině na MS U20, ke kterému všichni vzhlížíme.

Jak byste jednotlivá střetnutí zhodnotil?
Duel s Dánskem byl pro většinu z nás první zápas v sezóně, takže první třetinu to bylo znát. Ovšem poté jsme se do toho dostali a časem jsme začali soupeře přehrávat. Se Slovenskem nás srazila produktivita. Přehráli jsme je, uspěli na střely 40:20, jenže šance, které jsme měli, jsme neproměnili. Což byla škoda, protože to byla nakonec jediná prohra na turnaji. V utkání s Německem jsme prakticky stále vedli a celkově jsme protivníka k ničemu moc nepustili, bohužel deset minut před koncem mače dokázali proměnit dvě šance a srovnali na 3:3. Naštěstí v prodloužení nám tam spadla střela od modré a vyhráli jsme.

Výhra v turnaji byla blízko, co chybělo proti domácím?
Jak už jsem říkal, chyběly tomu jenom góly. Slovenskému gólmanovi to sedlo a vychytal nás. Měli jsme tam i nějaké tyčky, byla to škoda. Ale výkon nebyl špatný. Až na přesilovky, měli jsme jich hodně. Tlak jsme si dokázali vytvořit, ovšem chyběla tomu jednoduchost nahodit puk na bránu a dorazit. Pořád jsme se snažili něco vymyslet. Poté jsme pochopili, že to musíme změnit a zjednodušili jsme to a nakonec jsme z toho dali nějaké góly.

Osobně jste se střelecky prosadil, panuje spokojenost i po osobní stránce?
Já se sebou nikdy spokojený nebudu (smích). Jsem rád, že jsem se prosadil, ale mohlo toho určitě být více. Dostával jsem se hodně do šancí, proti Dánsku jsem jel sám na bránu, proti Slovensku jsem měl snad osm střel a z toho tři velké příležitosti... Takže určitě se nyní budu více soustředit na koncovku. Hra nebyla špatná, snažil jsem se hrát hodně na puku, ale určitě je hromada věcí, na kterých chci zapracovat.

Jaký máte vy osobně následující program v klubu?
Normálně se v pondělí hlásím na tréninku. Tento týden již tam jsou přípravné zápasy, moc se těším. Budeme se chtít připravit na sezónu co možná nejlépe to půjde.

Děkuji za rozhovor a ať se daří!