Rozloučení se sezónou

​Rozloučení indiánů s fanoušky proběhlo ve velkém stylu!

Plzeň - Ve čtvrtek osmnáctého dubna proběhlo rozloučení hráčů a trenérů s fanoušky. Akce nakonec nabobtnala do obrovských rozměrů.

Prakticky naposledy se sešlo mužstvo a realizační tým HC Škoda Plzeň pro sezónu 2018/2019 pohromadě. Chyběl pouze gólman Dmitri Miltchakov, který si již plní reprezentační povinnosti. Naopak hráči vybraní do českého výběru - Jan Kovář, Milan Gulaš a Michal Moravčík akci do svých hektických dní napasovat zvládli.

A odměnou jim byly davy fanoušků, snad největší za poslední roky. Doslova zástup příznivců západočeského celku se táhl a klikatil od fanshopu před Home Monitoring Arénou bez přehánění až k hlavní silnici před ní. Právě v místech teepee indiánského kmene totiž byla připravena rozlučková autogramiáda, jejíž plánovaná dvouhodinová dotace nakonec nestihla uspokojit všechny příchozí. Jako milé překvapení dorazily i legendy Martin Straka a Tomáš Vlasák.    

Specifické rozloučení to bylo zejména pro Ondřeje Kratěnu. Velezkušený bojovník se dokázal i po tříštivé zlomenině kloubu ještě v play-off vrátit mezi mantinely a přímo z ledu se tak rozloučil se svojí úspěšnou a bohatou hokejovou kariérou ziskem bronzové medaile. Od fanoušků si vyslechl řadu příjemných superlativů, zvláště pak poděkování za poslední roky své hráčské kariéry, kterou odehrál v modrobílém dresu. 

Na podpisovou akci plynule navázal již tradiční hokejový duel hráčů s fanoušky. Ten se hrál na patnáctiminutové třetiny a v brance Škody nastoupil kustod Jakub Vais. Zápas nakonec skončil zaslouženou remízou 10:10 a byl završen společnou fotkou i s trofejí za konečné třetí místo v extralize. Právě za něj i skvělé reprezentování v Lize mistrů si hráči vyslechli nekončící skandování: "Hoši děkujem!" 

Bohatý program tak ve velmi příjemném a přátelském duchu dokráčel do svého konce a my si tak ještě naposledy společně užili radost z další získané extraligové medaile. Tím však nic nekončí, vždyť nový ročník 2019/2020 je tu brzy!       

FOTOGALERIE ZDE!