Ohlasy 3. kolo

​Škoda, že jsme neproměňovali šance, bylo jich hodně, hodnotí Petr Kodýtek

Plzeň - Indiáni na ledě Motoru neodehráli vůbec špatnou partii, herně i střelecky soupeře převyšovali, avšak v nejdůležitějším ukazateli - góly - nestačili.

Na střely přesně dvojnásobná převaha (24:48), více vynucených faulů, spousta vypracovaných gólových příležitostí. Přesto modrobílí z jihu Čech odjíždějí s prázdnou. Jak ale zápas viděl forvard Plzně Petr Kodýtek? „Utkání bylo jedním slovem náročné. Soupeř byl hodně bruslivý, chtěli jsme se mu vyrovnat a dávat puky rychle z naší třetiny. Myslím, že dvě periody se nám to dařilo, k té třetí nevím, co říct. Asi nám došly síly. Podle mě to byl z naší strany dobrý zápas, ve čtvrtek je další, takže koukáme dopředu.“

Indiáni soupeře, který včera trápil Spartu na jejím ledě, tlačili, šance střídala šanci. Avšak skóre otevřeli domácí a Škodě se dlouho nedařilo odpovědět. „My jsme protrhli střelecké trápení, otočili vývoj utkání a následně dostali hloupý gól,“ ohlíží se mladý forvard.

„Je škoda, že jsme neproměnili více příležitostí. Především v prostřední dvacetiminutovce jsme kontrolovali hru a prakticky je k nám do pásma nepustili. Jenže pak jednou ano a hned z toho byl gól,“ smutní.

I přes prohru ale co se týče výkonu a předvedené hry není potřeba věšet hlavu. „Měli jsme v duelu dobré situace, při početních výhodách jsme dokázali domácí zamknout v jejich pásmu, vyprodukovali jsme nebezpečné střely. Jen jak říkám, je škoda, že jsme toho více neproměnili. Určitě máme co trénovat, ale myslím si, že to špatné nebylo,“ hodnotí autor druhé trefy indiánů.

Svým gólem dokonal obrat v utkání, trefil se tak i ve druhém letošním zápase. Je za tím intenzivnější trénink během prodlouženého jara? „Možná. Snažil jsem se přes tu karanténu trošku na to zaměřit a věřím, že se mi to bude i nadále vyplácet,“ prozrazuje Petr Kodýtek na závěr.