Ohlasy PK5

Opravdu velmi těžká série, hodnotí Matěj Machovský

Plzeň – Jedním ze základních kamenů postupu indiánů byl i Matěj Machovský, který jen v posledním utkání kryl čtyřiačtyřicet střel Vítkovic, celkově procentuální úspěšnost zákroků v celé sérii vyšrouboval na úctyhodných 93,49 procent!

Matěji, jak moc byl zápas náročný?
Hodně moc a to jak psychicky, tak fyzicky. Celá série byla strašně náročná. Byla plná soubojů, hodně srážek, myslím si, že to bylo opravdu těžké.

Co bylo dnes jinak oproti první dvěma duelům zde?
Dostali jsme jenom jeden gól, to rozhodlo. Naposledy, když jsme hráli prodloužení, tak než jsme se stihli sebrat, tak už jsme ho tam měli. Nyní jsme vstup do každé třetiny nastavení měli dobrý. I když je pravda, že v části třetí jsme si koledovali o jízdu domů autobusem. Ale jinak to podle mě bylo dobré.

Již jste to nakousl, po většinu času jste působili aktivněji, ale v té třetí to byly Vítkovice, kdo byl lepší. Čím to?
Nevím, nevím. Máme nějaký blok v hlavě, že když ve třetí třetině vedeme, tak jenom začneme bránit, zbavuje se puků. My musíme být aktivní a hrát v útočném pásmu, ale jak začneme blokovat střední pásmo, tak to nám vůbec nejde.

Jak moc pro vás osobně byl zápas těžký?
Nevím, jak to vypadalo číselně, ale přišlo mi, že jsme měli více gólových příležitostí. Patrik Bartošák chytal výborně, ovšem tím, jak jsme hráli, tlakem a počtem šancí jsme si to zasloužili.

Jak byste popsal prodloužení. Už se ani nevylučovalo…
Snažíte se hrát jednoduše, že se v této části utkání nevylučuje je známé, metr se posune. Bylo to celé o jedné střele a jsme rád, že jsme jí dali my.

Nyní vás čeká Liberec…
V této sérii jsme byli možná favorité kvůli vzájemné bilanci, ale teď to bude samozřejmě Liberec. Ale myslím si, že když budeme hrát tak, jak jsme hráli poslední tři duely, máme šanci uspět.

Děkuji za rozhovor a přeji hodně úspěchů!