Michal Moravčík #11

Michal Moravčík #11: Čeká nás vrchol sezony! Kvůli tomu se hokej hraje

Plzeň – Téměř dva metry vysoký odchovanec Západočechů se stal nejproduktivnějším obráncem svého celku, nasázel pět branek a přidal jedenáct asistencí. Navíc s hodnotou +25 ve statistice +/- zůstal v celé extralize druhý za Markem Hrbasem z Vítkovic (+29).

Michale, jaké máte pocity před blížícím se play-off?
Na vyřazovací boje se těším. Je to vrchol sezony, něco, kvůli čemu se ten hokej hraje. Nervozita malinká je, ale ta opadne prvním střídáním, pak se to naplno rozjede a člověk to nevnímá.

Co udělat proto, aby se neopakovala situace z před osmi let, kdy Plzeň také vyhrála základní část, ale doplatila na velké pauzy mezi zápasy kvůli olympijské pauze?
Těžko říct, pro mě osobně je to nová situace. My musíme hrát naší hru, to nám přineslo ovoce. Nemáme důvod to měnit. Máme teď čas se připravit, tak věřím, že se nám to podaří a pak vše přeneseme do zápasů.

Indiáni doma pouze jednou v sezóně nebodovali. Bude to hlavní zbraň ve vyřazovacích bojích?
V play-off je vždycky důležité domácí prostředí. My jsme rádi, že se nám před vlastním publikem daří. Když už to vypadalo s námi hůř, pokaždé nás podrželi fanoušci, jsou úžasní. Za to jim patří velký dík!

Jaký je nyní program modrobílých před startem série?
Měli jsme dva dny volna. Následně se od středy připravujeme na play-off.

Jak vy osobně vnímáte tři možné soupeře pro čtvrtfinále?
Jako silné mančafty, které nám nedají nic zadarmo. Budou bojovat, rvát se o výsledek. My budeme muset dělat to samé. Tak to v play-off prostě chodí. Je jedno, jaké byly výsledky v sezoně, tady se vše všechno maže a jede se nanovo.

Stal jste se nejproduktivnějším obráncem Plzně, táhne vás to hodně dopředu?
Rád se vydám podpořit útok, jsme k tomu i nabádáni. Vytvořit tlak na protihráče a jejich obranu, pak jsou z toho šance a padají branky. Jsem rád, že se mi to povedlo, ale je to zásluha celého týmu. Letos si to sedlo parádně a tohle tento fakt pouze dokazuje. Ale znova říkám, tohle už bylo, nyní začínáme od nuly.

V celé extralize jste se stal zároveň druhým co do počtu +/-, ta je pro beky stěžejní, že?
Nevím, jestli stěžejní, ale celkem to vypovídá o práci obránce jak v obranném pásmu, tak i na druhé straně.

Děkuji za rozhovor a přeji mnoho úspěchů!