Nové smlouvy

HC Škoda Plzeň prodloužil smlouvy s pěticí hráčů

Pět hokejistů se s klubem dohodlo na prodloužení vzájemné spolupráce. Obránce Vojtěch Budík, útočníci Martin Lang, Sebastián Malát a Pavel Musil i brankář Dominik Pavlát svými podpisy stvrdili pokračování v týmu HC Škoda Plzeň.

K hráčům se, jak je zvykem, postupně vyjádřil sportovní manažer HC Škoda Plzeň Tomáš Vlasák, který specifikoval i délky smluv. „Vojta Budík je naším hráčem, neboť jsme již loni uplatňovali opci. Jedná se o mladého hráče, který dělá progres a který v našich obranných řadách roste ve velice důležitou součást týmu. Proto jsme se rozhodli o rok prodloužit smlouvu, ale pochopitelně existuje možnost, že by Vojta zkusil Ameriku, ale zatím to není v jednání. U Pavla Musila i u Dominika Pavláta jsme neváhali a uplatnili opci. Pavel, přestože se zranil a byl dlouho mimo, splnil naše očekávání. A to samé Dominik, který se také své šance chopil velice dobře. Věříme, že nadále poroste a příští rok se popere o pozici stálé jedničky. Ani u jednoho nebyl důvod, abychom s opcí váhali." Oba podepsali smlouvu na další sezónu.

„Jednoletou smlouvu jsme podepsali se Sebastiánem Malátem a dvouletou s Martinem Langem," pokračuje Tomáš Vlasák. „Seba bude příští rok posledním rokem v juniorce, je to stále hodně mladý hráč, u kterého sledujeme určitý posun výkonnostně nahoru. Věříme, že se postupnými kroky bude zlepšovat jako jeho předchůdci. Martin je vlastně podobný případ. Nejen v mých očích je u něho viditelný potenciál a je na něm, jak bude pracovat. Věřím, že za rok či za dva se může propracovat na pevnou pozici v prvních dvou lajnách, protože instinkt střelce má," dodává Vlasák.

Vojtěch Budík

Třiadvacetiletý bek po návratu ze zámoří, kde působil v soutěži Western Hockey League, zamířil do mateřského pardubického Dynama. Před ročníkem 2019/20 následoval přesun do Plzně. V modrobílých barvách tak Vojtěch Budík momentálně nastupuje druhou sezónou, v té první si kromě tuzemských bojů vyzkoušel s indiány rovněž zápasy v Champions Hockey League. V aktuální extraligové sezóně odehrál bývalý mládežnický reprezentant, který se představil i na dvou světových šampionátech hráčů do 20 let a v roce 2016 byl draftován Buffalem, zatím 41 utkání, posbíral 4 trefy a 6 asistencí.

Martin Lang

Devatenáctiletý forvard, odchovanec plzeňské hokejové mládeže, debutoval v A týmu indiánů v lednu letošního roku po návratu ze světového šampionátu hráčů do 20 let. Martin Lang se ve své kariéře představil také na mistrovství světa hráčů do 18 let. Na klubové úrovni se kromě mládežnických mužstev a seniorského týmu Plzně útočník představil i v zámořské soutěži Western Hockey League, Litoměřicích a Klatovech. Ve svém premiérovém extraligovém ročníku zatím Martin Lang nastoupil do 21 zápasů, připsal si 4 góly a 1 asistenci.

Sebastián Malát

Rovněž devatenáctiletý útočník a odchovanec plzeňské hokejové mládeže. I Sebastián Malát je mládežnickým reprezentantem České republiky, který zatím svou kompletní kariéru strávil v Plzni, krátce sbíral zkušenosti i v Klatovech. V Tipsport extralize Malát debutoval během minulého ročníku, v tom letošním se dokázal v české nejvyšší hokejové soutěži i premiérově prosadit. Forvard v aktuální sezóně odehrál 29 utkání, vstřelil 2 góly a připsal si 4 asistence.

Pavel Musil

Pro osmadvacetiletého útočníka je plzeňské angažmá čtvrtým v české nejvyšší hokejové soutěži. Pavel Musil debutoval v Tipsport extralize za Pardubice, dlouhá léta strávil u mladoboleslavských Bruslařů. Po konci minulého ročníku, který z větší části odehrál v dresu Olomouce, se šikovný forvard stěhoval na západ Čech. Musil, který se i ve třech duelech představil v seniorském národním týmu, značnou část probíhající sezóny vynechal kvůli zranění. Před blížícím se play off je však Pavel Musil už znovu důležitou oporou ofenzivy Plzně, v aktuálním ročníku nastřílel ve 26 duelech 7 gólů, ke kterým přidal 8 přihrávek.

Dominik Pavlát

Jednadvacetiletý brankář debutoval v Tipsport extralize během sezóny 2017/18 v dresu Chomutova, v mužstvu setrval i po pádu do druhé nejvyššího hokejové soutěže. Právě v Chance lize v ročníku 2019/20 předváděl Pavlát stabilně výborné výkony, díky nim se i dle statistik stal jedním z nejlepších prvoligových brankářů. Po zmíněné sezóně následoval přesun z týmu Pirátů do Plzně. Extraligovou premiéru v modrobílém dresu si Pavlát připsal na ledě Třince v rámci 19. kola. Jednadvacetiletý gólman v aktuální sezóně odchytal za HC Škoda Plzeň zatím 15 zápasů s úspěšností zákroků 92,84 % a průměrem 2,24 inkasovaných gólů na utkání. Dominik Pavlát si v probíhajícím ročníku připsal 2 čistá konta.