Málek se obává přijetí fanoušky

P l z e ň - Stejně jako v minulém ročníku i letos se Plzeň a Slavia postaraly o největší přestup sezony. Do Plzně zamířil Roman Málek, který byl loni jedním ze strůjců Slávistického titulu. V pátek se reprezentační gólman poprvé představí před plzeňskými fanoušky.

Jaký je to pro Vás pocit přestoupit z týmu, který hraje o čelo ligy do předposlední Plzně? Výměna Vás musela jistě hodně překvapit.

Určitě jsem to nečekal. Ve Slavii mi pořád říkali, že jsem jasná jednička a že mě nikam nepustí, i když jsem měl před vánocemi nabídky z Ruska. Byl to pro mě samozřejmě šok, ale na druhou stranu to beru trochu jako vysvobození a jsem rád, že to je zrovna Plzeň, i když bych byl radši v týmu, který je blíž postupové osmičce. Ale mám teď tím pádem novou motivaci, dokázat, že chytat umím a chceme se ještě o play-off poprat.

Boj o play-off tedy ještě nevzdáváte, jaké jsou podle Vás šance Plzně?

Šance je vždycky, přeci jenom je ještě ve hře hodně bodů. S tříbodovým systémem je možné úplně všechno. Prohrajete dva zápasy a jste dole, ale když zase třeba čtyři za sebou vyhrajeme můžeme být na dostřel první osmičky. V tomto systému je to hodně ošemetné, ale ta šance tu určitě je.

Ve Vsetíně nevstřelila Plzeň ani jednu branku. Jak vnímáte náladu v mužstvu, které momentálně trápí hlavně špatná koncovka. Je to znát třeba i při tréninku?

To nevím, já jsem měl dneska zatím první trénink s Plzní a ten byl velice dobrý. Ve Vsetíně to byl zápas, který byl dlouho 0:0 a bylo jasné, že kdo dá první gól vyhraje. Bohužel se to podařilo Vsetínu. Taková utkání jsou a nedají se dělat nějaké závěry z jednoho zápasu. Plzeň už dlouho nevyhrála, tak snad zítra proti Spartě se to podaří, i když to bude hodně těžké.

Jak se těšíte na první domácí zápas a přijetí plzeňskými fanoušky?

Mám z toho trošku obavy, protože mě tady moc rádi neměli když jsem chytal za Slavii, většinou mi spíš nadávali. Já si ale myslím, že jsem teď na stejné lodi jako plzeňští diváci a kdo fandí Plzni tak to vezme tak jak to je.

V Plzni už více než sto zápasů žádný brankář nevychytal nulu. Vy jste byl loni v tomto hodnocení brankářů nejlepší. Myslíte, že se Vám podaří tuto nelichotivou sérii Plzně přerušit?

Opravdu sto zápasů? Já doufám, že se mi to podaří zlomit, i když tři body za vítězství jsou cennější než vychytaná nula.