Marek Mazanec

2:2? To není špatný stav, říká Marek Mazanec

Litvínov - Čtvrtfinálová série s Litvínovem se stěhuje do Plzně za vyrovnaného stavu, který mají na svědomí hlavně gólmani obou týmů. Marek Mazanec byl ve třetím zápase hráčem utkání, ve čtvrtém pak vychytal nájezdy, ale jak po zápase říká, tak nebylo úplně jasné, že se postaví do branky.

Marku, jaká panuje spokojenost se stavem série po dvou zápasech v Litvínově?
Já si myslím, že to není špatné si z Litvínova odvést jeden bod. Ta série je teď 2:2 a začíná znovu úplně od nuly. Není to vůbec špatný stav.

Třetí čtvrtfinále se týmu nepovedlo, chyběly šance?
Já si nemyslím, že bychom neměli dost šancí, ale chybělo nám hlavně štěstíčko. Neodráželi se k nám puky a prostě to tam nespadlo. Kluci do toho dali maximum, ale prostě se to nepovedlo.

Proběhl po utkání nějaký proslov v kabině?
Určitě byl nějaký rozbor a meeting. Řekli jsme si tam co a jak dnes hrát. Důležité bylo také se dobře vyspat a zregenerovat na dnešní utkání.

Litvínov se zatím ve všech zápasech ujal vedení, kde hledat příčinu nepovedených začátků?
Co k tomu říct. Říkáme si, že musíme začít dobře, ale první tři minuty a už hrajeme v oslabení. Naštěstí jsme to přestáli, ale ty začátky máme mizerné. Pak už to bylo slušné, druhou třetinu jsme hráli dobře, i když tam měli dost šancí.

Teprve podruhé v sérii jste šli do vedení, které se nepovedlo udržet, dalo se s Lukešovou vyrovnávací brankou něco dělat?
Lukeš má velmi dobrou a tvrdou střelu, taky to dobře umístil. Já měl před sebou zakrytý výhled, ale možná, že jsem měl zůstat stát, protože ten prostor po zemi utěsnil Ryan Hollweg, který tam padl do střely. Neviděl jsem jí, ale příště snad budu chytřejší.

Do prodloužení jste si nesli přesilovku, jaké byli do ní pokyny?
Říkali jsme si, že je to obrovská šance a chtělo by to využít. Taková přesilovka v prodloužení se nestává moc často, ale nakonec jsme to udrželi a vyhráli v nájezdech.

Jaké pocity byly před nájezdy?
Byl jsem nervózní, ani jsem nevěděl, jestli na nájezdy půjdu. Původně jsme byli domluveni, že se na nájezdy s Adamem vystřídáme, ale docela jsem si na ten první nájezd věřil, tudíž jsem šel. Podle toho jsem se rozhodl.

Při druhém nájezdu už to vypadalo sebevědoměji, tušil jste, co Hübl zkusí?
Věděl jsem, co udělá, ale je zkušený a umí si počkat na místo u tyčky, což se mu povedlo i dneska. Já to lehce škrtnul o lapačku a nakonec to skončilo na tyčce.

Děkuji za rozhovor a přeji hodně úspěchů!