Filip Přikryl #87

3 dny, 3 různé týmy, 6 bodů i premiérový extraligový gól aneb Víkend Filipa Přikryla!

Plzeň - Mladý forvard indiánů je na roztrhání. Sezónu zahájil v mužstvu Klatov, poté naskočil v dresu juniorky a naposledy vstřelil i svůj premiérový extraligový gól ve Vítkovicích.

Vše začalo v létě, kdy se devatenáctiletý štírek představil v Generali Česká Cupu, v pěti utkáních ale vyšel bodově naprázdno. Sezónu následně odstartoval za muže ve druhé lize v Klatovech. Utkání mu doslova sedla, v pěti zaznamenal stejný počet branek, k tomu přidal dvě příhry. Začátkem října přišel povolávací rozkaz za juniory indiánů, v jediném duelu na Kladně měl prsty ve všech čtyřech gólech Škody. 

A na konec? Nejsladší tečka na závěr bláznivého víkendu! V neděli čtvrtého října ve Vítkovicích vstřelil v čase 16:40 svůj první extraligový gól. David Stach jej našel zadovkou od zadního mantinelu na levém kruhu, odkud mladý útočník zády k bráně bekhendem poslal kotouč mezi nohama do sítě jak svému strážci Trškovi, tak gólmanovi Miroslavu Svobodovi.  

Filip Přikryl
Filipe, váš premiérový extraligový gól padl po dvou zadovkách, co na to říkáte? 

Po zápase jsme se o tom bavili a smáli jsme se. David mi říkal, že takovou branku dlouho neviděl a nebyl sám.

Chtěl jste takto zakončit? 
Když jsem viděl, jak na mě jde puk, měl jsem jediný cíl - dostat ho na bránu. Viděl jsem, že obránce má hokejku na mé forhendové straně, tak jsem se zkusil obtočit a překvapil jsem jeho i gólmana.

Sebral jste si puk?
Ano. Taťka má takovou malou “síň slávy” mě a mého bráchy, kde má všechny naše dresy a takovéto cennosti. Takže předpokládám, že velmi pravděpodobně poputuje tam.

Bylo vidět, jak vám trenér na střídačce ihned poté něco povídá...
Řekl mi, že bych ten gól nedal, kdybych tam pár sekund před tím neudělal bruslařský souboj, kvůli kterému se nepískalo zakázané uvolnění. Takže před gratulováním přišla spíše lekce, kterou mi chtěl ukázat, proč ten gól padnul.

Co vám naopak pověděli spoluhráči?  
Samozřejmě mi pogratulovali, Guli se mi tam potom smál (smích). Ale zrovna on je ten člověk, který má největší vliv na mladé hráče, protože když vidíte, jak každý den má nastavenou hlavu pro to jedno, tak vám to ukáže tu cestu. A už je to jen na nás, jak si to přebereme. V tomhle ohledu mám před sebou hodně práce a jsem rád, že máme někoho takového, kdo nám to umí dat najevo.

Bude drahé zápisné?
Doufám, že pokladník bude hodný, ale bojím se, že si na mně smlsne (smích),

Před tím jste zase naskočil za juniory a pomohl čtyřmi asistencemi...
Prohráli jsme 4:7, bylo to takové rozpačité. Dali jsme nějaké góly v přesilovce, dostali jsme nějaké v oslabení... Mohli jsme zápas zvládnout lépe, z mého pohledu to bodově nebylo špatné, ale když nebodoval tým, tak to nemůžu hodnotit kladně.

Jak se semlelo, že jste za juniory naskočil?
Den před zápasem jsme dostali pokyn, že jdeme s Malátisem a Langisem za juniory. Mluvili jsme s trenérem juniorky, nebylo to za trest. Důvod víme, necháme si ho ale pro sebe. Vždycky je extrémně těžké se vracet z dospělého hokeje do toho juniorského, protože ten rozdíl je obrovský.

Daří se vám právě i ve druhé lize v dresu Klatov... 
Je to plzeňská farma, takže když nedostávám prostor v Plzni, tak ho dostávám tam. Jsem rád za každý zápas. Nemá cenu koukat, jestli je to první liga nebo druhá. Snažím se hrát tak, jako kdybych hrál v extralize, protože jedině takhle se člověk muže posunout.

Bylo těžké hrát během tří dní za tři různé týmy? 
Za 3 dny 3 jiné týmy a 3 jiné pokyny. I když se tato mužstva snaží hrát jeden systém, tak to není sranda. Snažím se vždycky přizpůsobit a na nějaké výmluvy není čas. I když je pravda, že ty rozdíly jsou strašně velké. Snažím se plnit tu roli, jakou dostanu, Tam, kde mám byt rozdílový hráč, tak být musím. S tím jdu do každého zápasu.

Jsou to tedy velké rozdíly? 
Jak jsem říkal, tak rozdíly jsou značné a nejde to skoro ani porovnávat. Ale jsem mladý kluk a potřebuju hrát, takže se to snažím nevnímat a plnit to, co mám.

Tušíte, co vás nyní čeká?
Jsem normálně v tréninku s A-týmem, akorát musím byt permanentně na mobilu, protože je možné, že mi někdo zavolá, že se mám další den hlásit tam a tam. V tomhle je to speciální, že pomalu nevím, co bude další den, ale to je hokej (úsměv). 

Filipe, děkuji za rozhovor, ať se i nadále daří!