Setkání legend

Bez minulosti není budoucnost aneb Legendy plzeňského hokeje se potkaly na tradičním předvánoční setkání

Historie hokejového klubu v Plzni se začala psát v roce 1929. Stadion s umělou ledovou plochou byl otevřen v roce 1950 a již o rok později hostil prvoligová utkání.

Poslední listopadovou sobotu se ve VIP prostorách zimního stadionu konal malý svátek, sešly se zde na tradičním předvánočním setkání legendy plzeňského hokeje. Pozvánku na setkání dostal každý plzeňský hokejista nad šedesát let. A tak se opět potkali Bohuslav Ebermann, Miroslav Klapáč, Jaroslav Pavlů, Zdeněk Uher, Jiří Brož, Josef Hovora, Marek Sýkora, Zdeněk Schejbal a další.

„Již po čtrnácté se tady dnes stará hokejová garda sešla ve velmi silné sestavě. Já si moc vážím toho, že jste přijali mé pozvání a že si společně s vámi mohu zavzpomínat na vaše působení v plzeňském hokeji,“ prohlásil v úvodu Zdeněk Haber, organizátor celého setkání, který dvanáct let hrál ligu, čtvrt století trénoval a deset roků šéfoval plzeňskému extraligovému klubu.

Během téměř dvouhodinového setkání se nejen vzpomínalo na vzestupy a pády, ale i hodnotilo. Mimo jiné i to, jak si stojí dnešní plzeňští hokejisté a jaké jsou jejich šance v extralize.

A co popřát klukům na nedělní domácí utkání? „Hlavně aby přišli lidi, bylo na co koukat a přitom se nikomu nic nestalo,“ ozývalo se ze společných diskuzí.

Legendy plzeňského hokeje budete moct vidět zanedlouho při oslavách 90 let ledního hokeje v Plzni. Slavností ceremoniál k této příležitosti se bude konat 1. února 2019 před utkáním s Kometou Brno. Těšit se můžete i na autogramiádu hokejových legend ve foyer zimního stadionu.