Ohlasy CHM

Bod je dobrý, ale měli jsme na víc, má jasno Dominik Kubalík

Chomutov – Indiáni v Chomutově nepodali špatný výkon a rozhodně sahali po více než jednom bodu. Nakonec se však museli spokojit pouze s ním. „V naší situaci to je poměrně dobrý bod,“ myslí si obránce David Sklenička.

Podobný názor zastává i autor jediné branky Dominik Kubalík. „Když se budeme bavit vzhledem k naší situaci, tak jsme za něj rádi. Všichni jsme ale viděli, že jsme měli i na víc,“ myslí si plzeňský útočník. „První třetina se nám povedla, ta třetí také nebyla špatná. Prohra v prodloužení je vždycky smolná, nevyužili jsme v něm dvě šance, oni jednou ujeli a byl z toho gól,“ mrzelo nejlepšího střelce soutěže.

Právě Kubalík na konci druhé třetiny skóroval, když si jeho přihrávku z levého křídla srazil obránce Juraj Valach do vlastní branky. „Viděl jsem tam volného Jardu Kracíka a chtěl mu to nahrát, Valach se tam ale postavil a srazil si to. Díkybohu za to, máme alespoň bod,“ hlásí Kubalík.

V předchozích třech duelech na ledě Chomutova padlo dohromady 29 branek, dnes ovšem pouze tři. „Oba brankáři zachytali výborně, to byl ten hlavní faktor, proč to nebyla přestřelka,“ myslí si David Sklenička. „Machy chytá výborně, za ty prohry on nemůže. Doufám, že mu jeho forma vydrží,“ doplňuje Dominik Kubalík.

Nespokojeni byli Západočeši pouze se vstupem do druhé dvacetiminutovky, kdy okolo patnácti minut neměli jedinou střelu na branku. „Tam jsme přestali hrát a nedělali jsme to, co jsme chtěli. Zaspali jsme tam, naštěstí to netrvalo tak dlouho,“ říká Kubalík.

Jako velké pozitivum viděl Kubalík to, že po inkasování branky nepřestali Plzeňané hrát. „V předchozích zápasech na nás bylo znát, že se bojíme, abychom neprohráli. Dnes tomu tak ale nebylo, za což jsem rád,“ řekl snajpr ze západu Čech.

V prodloužení měl obrovskou šanci David Sklenička, který po pasu od Tomáše Svobody mohl zakončovat do prázdné branky, kotouč ale jeho hokejku minul. „Chybělo mi tam asi tak pět centimetrů,“ mrzelo zadáka indiánů. „Je to smůla. Vzápětí jsme z toho navíc dostali gól,“ popsal danou situaci.

Na řadě je nyní komerční přestávka, další duel následuje až 20. prosince na domácím ledě s Kometou Brno. „Během pauzy budeme trénovat, takže si myslím, že na nějaký odpočinek ani není čas,“ hlásí David Sklenička.

Odpočívat rozhodně nebude také Kubalík, který s národním týmem pocestuje do Ruska. „Těším se na to, reprezentovat je vždy velká pocta. Především v Rusku, domácí mají silný mančaft. Trochu si i vyčistím hlavu, protože tam panuje logicky větší pohoda než u nás,“ těší se Dominik Kubalík.