Ohlasy 38. kolo

Bodová série týmu pomůže, chceme ji natáhnout co nejdéle, říká Peter Čerešňák

Plzeň - Škodovka na domácím ledě podruhé v pracovním týdnu naplno bodovalo, litvínovskou Vervu rozstřílela 7:1! Peter Čerešňák si v duelu připsal tři body za dvě trefy a jednu asistenci, Jaroslav Kracík zapsal dvě asistence. Oba zápas zhodnotili na tiskové konferenci.

Slovenský obránce mířil neomylně dvakrát v přesilových hrách. Nejprve propálil bombou všechno, co mu stálo v cestě, poté přidal střelou švihem o tyč šestý gól indiánů. Během povedeného představení měl v hledišti speciální podporu. „Ani nevím, jestli jsem něco takového někdy zažil, přišli i rodiče, asi mi nosí štěstí, takže budou muset jezdit častěji. Jezdí hlavně na zápasy na Moravě, v Plzni byli letos asi poprvé, takže to s nimi oslavím u rodinné večeře,“ říká plzeňský bek. V utkání si připsal tři body, na kontě jich má letos už 20 (6+14)!

Byl to podle Čerešňáka jednoduchý zápas, jaký Škodovka už nějakou dobu nepamatuje, jak napovídá výsledek? „Nebylo to tak jednoduché, první třetina byla náročná, ve druhé jsme to zlomili, nastříleli góly a pohlídali si to. Výsledek je trošku zkreslující, nebylo to tak jednoznačné,“ myslí si bek s číslem 14. A navazuje na slova trenéra Ladislava Čiháka, který rovněž prohlásil, že od druhé třetiny si modrobílí šli za vítězstvím s pukem na hokejkách.

Naopak litvínovský asistent trenéra Radim Skuhrovec žehral na to, že jeho tým trávil na trestné lavici až nezdravě mnoho času. Indiáni dokázali využít tři početní výhody, navíc Milan Gulaš v přesilovce ujel všem, byl faulován a proměnil následné trestné střílení. „Zápas se lámal během naší přesilovky, kdy jsme dali za stavu 2:0 další gól, za chvíli jsme znovu ve výhodě dali na 4:0. Hodně nám to dnes pomohlo,“ myslí si Jaroslav Kracík. Ten právě v početních výhodách přihrál Čerešňákovi na oba jeho góly.

Škodováci dokázali bodovat podeváté v řadě, vyhráli posledních pět duelů. „Týmu bodová série vždycky pomůže, budeme se snažit jí natáhnout co nejdéle, nyní se láme sezóna, musíme sbírat body. A budeme se snažit získat jich co nejvíce,“ burcuje Čerešňák. A jak poznamenal, v této fázi soutěže je každý bodík důležitý, týmy na sebe hodně dotírají: „Na tabulku koukáme, také na naše sousedy, jaká jsou místa pro play-off. To je cíl pro každý tým, aby se dostal do šestky, snad se nám podaří dostat se co nejvýše, abychom měli výhodu pro vyřazovací boje.“

Už v neděli čeká na Plzeňany třetí západočeské derby sezóny, které zakončí třetí čtvrtinu základní soutěže TELH. „Ve Varech chceme rozhodně vyhrát. První zápas u nich jsme nehráli špatně, ale nedávali jsme góly, proto to nevyšlo. Teď bych bral klidně špatný zápas, ale zakončit ho výhrou,“ říká Jaroslav Kracík. „Viděl jsem na Facebooku, že fanoušci se do Varů chystají ve velkém počtu, tak snad nám pomohou k nejlepšímu výkonu,“ uzavírá Peter Čerešňák.