Pata a Ebermann

Bohuslav Ebermann a Zdeněk Pata ovládli turnaj legend v tenise!

Plzeň - Zajímavé klání se konalo první červnový pátek ve Zruči. Celkem devět dvojic si to rozdalo v tenise v rámci Miras Cupu 2019.

Letošní ročník byl již desátý - tedy jubilejní. Z řad hokejových legend se jej zúčastnilo devět dvojic - plzeňská Bohuslav Ebermann a Zdeněk Pata byla nejstarší. 

Přesto v systému každý s každým nenašla přemožitele, navíc ztratila pouze osm gamů. Po zásluze se tak stala nejúspěšnější dvojičkou turnajového klání! 

"Některé Bohoušovo prohozy jsem přirovnal k památečnímu gólu na MS 1977. Jsem moc rád, že jsem si s ním mohl zahrát, pro mě je stále velká osobnost, která pro plzeňský i český hokej udělala strašně moc. Navíc má můj obdiv za pohyb na kurtu," popisuje Zdeněk Pata.

Známý plzeňský forvard Bohuslav Ebermann je legendou plzeňského i československého hokeje. Dlouholetý kapitán a opora hokejové Škodovky, přezdívaný "plzeňský expres," na podzim oslavil kulaté sedmdesáté narozeniny. Jeho parťák Zdeněk Pata je o dvanáct let mladší a patří k významným osobnostem plzeňského hokeje osmdesátých let. V tuzemské nejvyšší soutěži odehrál přes tři stovky utkání a zapsal přes dvě stovky bodů. Smrtící byl zejména útok s Františkem Černým a Josefem Táflíkem. Společně s Bohuslavem Ebermannem strávili dvě sezóny v TJ Škoda Plzeň.