Rozhovor David Kvasnička

Budějovice musíme přebruslit a být silní v osobních soubojích, hlásí David Kvasnička

Po ubojované domácí výhře proti litvínovské Vervě čeká na plzeňské indiány v závěru víkendu venkovní zápas, modrobílí se představí na stadionu extraligového nováčka z Českých Budějovic. Na duel proti Motoru bude připraven i obránce David Kvasnička.

Po vítězství na samostatné nájezdy proti Litvínovu, díky kterému Západočeši získali další dva body do tabulky, byli Davidové Jiříček i Kvasnička velice vděční plzeňskému gólmanovi. Dominik Frodl totiž v bráně během pátečního utkání čaroval a vydatně podržel mužstvo Škodovky. „Utkání s Litvínovem bylo hodně těžké. Soupeř přijel s výhrou z Brna v zádech, takže to rozhodně nebylo nic lehkého. My musíme hlavně poděkovat Frodlíkovi, že nás během duelu v bráně tak podržel. Celkově jsme měli docela velké štěstí, že jsme získali dva body,“ prozrazuje David Kvasnička. 

V médiích se opět připomínala parádní bilance Plzeňských, kteří v probíhajícím extraligovém ročníku během devíti duelů pokaždé bodovali. Navíc z posledních sedmi utkání všechna vyhráli, z 27 možných letošních bodů jich získali celkem 23. „Je samozřejmě moc hezké, že se nám daří bodovat. Nicméně, třeba včerejší zápas nebyl z naší strany úplně ideální, hlavně po herní stránce, takže to musíme do příště zlepšit, jinak bychom už body nemuseli tak lehce sbírat,“ upozorňuje obránce Kvasnička. 

Českobudějovický Motor je na tom opačně. Jihočeši v rozkolísané sezóně již také odehráli značné množství zápasů, bylo jich celkem osm, svěřence Václava Prospala zatím získali jen 3 body. Mnoho zápasů přitom měli skvěle rozehraných, nakonec však ani jeden z nich nedovedli do vítězného konce. David Kvasnička si však v žádném případě nepřipouští, že by ze strany indiánů mohlo dojít k jakémukoliv podcenění soupeře: „To si myslím, že určitě ne. Kdo sledoval jejich zápasy a má povědomí o výsledcích, tak ví, že Budějovice hodně času v utkáních vedly, případně to bylo všechno hodně vyrovnané. Určitě neprohrávaly rozdílem třídy. Teď budou hrát doma, určitě půjdou za vítězstvím. My se na ně musíme stoprocentně připravit.“

Modrobílí se s Motorem utkají v ostrém utkání všehovšudy počtvrté, dvakrát se s Českými Budějovicemi střetli v letním poháru Generali Česká Cup, jednou i v extralize. Zápas tehdy v úplném závěru rozhodl Matyáš Kantner, indiáni vyhráli 3:2. Pro řadu hráčů v plzeňské kabině jsou zápasy proti Motoru hodně atraktivní, v kádru Škodovky působí několik borců s českobudějovickou minulostí. „Doufám, že nějaké svačinky vypíšou. A že vyhrajeme, abychom si je příští týden mohli vybrat,“ říká s úsměvem Kvasnička. A co udělat pro to, aby to v neděli Plzni znovu úspěšně vyšlo? „Bude to hlavně o pohybu, myslím si. Budějovice musíme přebruslit, být silní v osobních soubojích a ubojovat to tam,“ říká na závěr Kvasnička.