Roman Vráblík

Čeho si na Škodovce nejvíce cením? Asi fanoušků, vždycky nás úžasně podporují, prozradil Roman Vráblík

Na klubovém instagramovém účtu HC Škoda Plzeň byl na programu další živý stream. Jeho dalším hostem byl Roman Vráblík, obránce indiánů. V našem článku najdete několik zajímavých témat, o kterých se spolehlivý člen plzeňské defenzivy rozpovídal, a odkaz na kompletní záznam vysílání.

O aktuální situaci

Je to pro nás samozřejmě těžké. Jsme hokejisté, jsme zvyklí každý den bruslit, teď ale musíme znovu na trénincích absolvovat tu nejméně oblíbenou část, kterou nemáme moc rádi, a to je suchá příprava. To je teď naše hlavní náplň – běhání, posilovna, kola. Musíme se samozřejmě nějak udržovat, něco dělat. Moc věcí na výběr nemáme, jsou to všechno těžké podmínky. Naštěstí jsme si mohli ven z posilovny vzít činky, takže naše tréninky se teď skládají z posilovacích cviků, dále udržujeme kondici, běháme na Homolce… Což není moc příjemné, v létě se samozřejmě běhá úplně jinak.

O Plzni

V Plzni jsem spokojený. Když budu mluvit i za rodinu, tak jsme tady spokojení všichni. Celé město jsme si oblíbili, moc se nám tu líbí. A čeho si na Škodovce nejvíce cením? Asi fanoušků, vždycky nás úžasně podporují. Je super, když nás ženou dopředu, vždycky jsou pro nás šestým hráčem. Všude s námi jezdí, to je prostě úžasné.

O zápasech proti Motoru

Na zápas proti Motoru jsem se strašně moc těšil. Celou svou kariéru před příchodem do Plzně jsem strávil v Budějovicích, vím, jací jsou tam fanoušci, vždycky to tam bylo super. Zápasy pro mě byly zvláštní, specifické. Ale celkově super.

O Milanu Gulašovi

Znám ho dlouho, už z Českých Budějovic. Nějaký čas jsem s ním strávil. Milan je samozřejmě super, je to lídr týmu, skvělý kluk do kabiny. To, co předvádí na ledě, asi každý vidí, to nejspíš nemá ani cenu komentovat.

O mladících v týmu

Že jsem nejstarším obráncem v týmu, si ani nepřipouštím. Pořád se cítím stejně starý jako třeba Petr Kodýtek, když se spolu bavíme. A celkově k mladým klukům, které v týmu máme, ať už se jedná o kohokoliv, musím říct, že všichni makají a nic nevypustí. Ani by je nikdo nemusel mít na starosti. Když se jim něco řekne, tak přijdou na přípravu kdykoliv. Ráno, odpoledne, všechno si sami připraví. Kluci prostě sami pracují, a to je super. Třeba s Davidem Jiříčkem, který je skoro o půlku mladší než já, letos hodně nastupuji. Podle mě má před sebou velkou budoucnost. Je šikovný, pracovitý, bystrý, skvělý i do kabiny. Ideální kluk na hokej.

Vzkaz fanouškům

Chtěli bychom, aby se všechno otevřelo, abychom mohli normálně hrát. A lidé nás přišli podpořit, moc se na ně těšíme, až nás zase poženou dopředu. My se jim to budeme snažit oplatit našimi výkony, výhrami. Už aby to bylo! Aby se všichni sešli na stadionu a mohli z toho mít radost.


Kompletní záznam vysílání s Romanem Vráblíkem najdete v přiloženém videu!