Ohlasy MHK

Chaos, hlesl po prohře v Hradci Jan Schleiss

Jan Schleiss je zpátky u indiánů. Hokejová Slavia se s ním velice hezky rozloučila nejen na svých sociálních sítích, a mladý útočník tak naskočil už v duelu proti Hradci Králové. Po šedesáti minutách mu ale do řeči dvakrát nebylo. Jeho Škoda prohrála vysoko 3:6.

Podle pravidel se Schleiss již letos do Slavie nemůže ani na skok vrátit, a tak se naplno soustředí na svou práci pro Plzeň. V televizním duelu s Hradcem Králové se představil ve třetí lajně po boku Davida Stacha a Miroslava Preisingera. Moc času však nově složená trojice na sehrávání neměla. „Trénovali jsme spolu jen dnes dopoledne na rozbruslení. Je to ale naše práce a my se s tím musíme vyrovnat. To je hokej,“ mávl rukou Schleiss. Slova pochvaly ale na výkon třetí formace neměl. „Co k tomu říct. Dostali jsme dva góly. To je naše vizitka,“ v odpovědi odkázal na statistiky.

Svým zklamaným vystupováním jen dokumentoval, jak se kabina po prohře cítila. Nepovedený vstup do duelu indiáni zachránili, dotáhli dvoubrankové manko a v druhé třetině si vypracovali několik pěkných šancí k tomu, aby se ujali vedení. „Kdyby nám to tam napadalo, mohlo být hotovo. Takhle jsme si nechali třetí třetinu odjet a celé se to sesypalo. Chaos,“ kroutil hlavou. Dál už se mu příliš nedařilo nacházet slova. „Vyrovnáni bylo super, jenže pak se to všechno sešlo. Střední pásmo, chybičky a třetí třetina byla pryč.“

Plzeň nemá času nazbyt, aby se prohrou v televizním utkání proti třetímu celku soutěže sáhodlouze zabývala. Už za necelých 48 hodin totiž na svém ledě hostí Vítkovice. „Něco si k tomu řekneme, ale hrabat se v tom nebudem. V neděli podáme lepší výkon!“ uzavřel odhodlaně Jan Schleiss.