Čihák, Vráblík před CEB - PLZ

Chceme vyhrát každý zápas, pořád se o něco hraje, hlásí před duelem s Motorem Roman Vráblík

Plzeňské mužstvo čeká během úterního podvečera první zápas během nabitého pracovního týdne, tým modrobílých se vypraví k duelu na led extraligového nováčka z Českých Budějovic. Před druhým kláním v turnaji Generali Česká Cup se o duelu rozpovídali hlavní trenér Ladislav Čihák a obránce Roman Vráblík.

Zvláště pro Romana Vráblíka, který velkou část své kariéry spojil s Motorem, bude duel na jihu Čech hodně speciální: „Těším se samozřejmě moc, protože jsem tam doma. Bude to pro mě určitě specifické, na zápas dorazí spoustu známých, rodina. Za mě určitě super." I hlavní kouč indiánů se netají tím, že se na led nového extraligové účastníka velmi těší: „Určitě moc, protože jsem tam byl naposledy, tuším, s mládeží, loni jsme totiž proti Motoru hráli v Milevsku. V Budějovicích mají hezký zimák, vždycky se mi tam líbilo. Myslím si, že by to mohl být dobrý zápas."

Po úspěšném vstupu do turnaje Generali Česká Cup tak na Západočechy čeká další venkovní duel. Ten první, který se hrál na Spartě, zvládli. Pro tým Škody se jednalo o první výhru z ledu soupeře od poloviny ledna. „Nemyslím si, že by to někdo měl ještě v hlavě. Bylo to naše první utkání po určité době, všichni se na to moc těšili. Nikoho už moc nebaví pořád trénovat, zápasy vám vždycky dají více," popisuje Vráblík. Ladislav Čihák mluvil o vítězství na Spartě jako o jisté vzpruze do dalších duelů: „Uvědomil jsem si, že jsme konečně vyhráli venku. Minulou sezónu jsme končili tak, že jsme měli špatnou venkovní bilanci. Teď jsem na Spartě hned v prvním utkání zvítězili, tak mi to trošku prolétlo hlavou. Větší důraz jsem na to ale nekladl, protože chceme koukat hlavně dopředu, ačkoliv je samozřejmě pozitivní, že se nám povedlo venku vyhrát."

V Praze se Plzeňanům povedlo otočit nepříznivý stav duelu. Z 1:3 na 4:3 v prodloužení. „Vždycky to je tak, že hokej se prostě musí hrát až do konce. To se mi samozřejmě moc líbilo, že jsme přesně tak hráli a dokázali zvítězit v prodloužení," cení si zisku dvou bodů Ladislav Čihák. „Na Spartu jsme jeli s tím, že rozhodně chceme vyhrát. Jsme rádi, že se nám to povedlo," dodává bek Roman Vráblík.

A jak nyní na České Budějovice? „Rozhodl jsem se, že Jardovi Kracíkovi dám volno, tentokrát bude hrát Kuba Pour. Junioři, kteří byli v karanténě, ještě nenastoupí. K dispozici by měl být i Milan Gulaš, takže sestava by měla být podobná jako při utkání na Spartě. Pozměnili jsme ji jen kosmeticky," prozrazuje trenér Čihák, který zároveň přibližuje pohled na aktuální program týmu: „Trošičku jsme přípravu upravili, a to kvůli vloženému pátečnímu utkání. Náplň ale zůstává víceméně stejná, kluci pořád absolvují tréninky na suchu i na ledě, polykají těžké dávky. Pořád jedeme podle plánu, kdyby se jednalo o pouhé přípravné zápasy, možná bychom se v trénincích více zaměřili na rovnovážné stavy hry."

Na indiány čekají v tomto týdnu hned tři duely. Nejprve několikrát zmiňovaný zápas na ledě Motoru, následně domácí střetnutí se Spartou a Kladnem. Jak poznamenal kouč Čihák, v turnaji Generali Česká Cup nejde o pouhé přípravné zápasy,  Plzeňané rozhodně chtějí uspět, neponechají nic náhodě. „Člověk chce samozřejmě vyhrát každý zápas. Pořád se o něco hraje - o místo v sestavě, určitou pozici. Nevidím v tom nějaký velký rozdíl, jestli se jedná o přípravný zápas, nebo o nějaký jiný. Každý ho chce odehrát nejlépe, jak umí," hlásí Vráblík. S jeho slovy souhlasí i trenér Ladislav Čihák: „Určitě! Je to turnaj, chceme samozřejmě postoupit. Pokud se o něco hraje, takže rozhodně chceme vyhrávat."