Ohlasy 20. kolo

Chceme vyhrávat a být úspěšní, ale musíme začít dávat góly, ví Luboš Rob

Plzeň - Indiáni podruhé v sezóně nebodovali, poprvé navíc nevsítili ani jednu branku. Přitom v derby na ledě Energie měli střeleckou převahu.

Modrobílí vlétli do nové extraligové sezóny jako uragán, v úvodních deseti zápasech pouze dvakrát vsítili měně než čtyři branky. Jenže následně jako kdyby střelecký prach zvlhnul. „Dnes jednoznačně rozhodlo neproměňování šancí, máme s tím nyní problémy. Pokud se nepletu, poslední utkání máme bilanci tři zápasy - tří góly. Naše koncovka je nyní špatná,“ hodnotí derby Luboš Rob. Sám ví o čem mluví, ve třinácti střetnutích zatím zapsal čtyři asistence. „Já jsem například ještě letos nevsítil branku, což se od útočníka pochopitelně čeká. Většinou se prosazuje první lajna, je třeba, abychom se my ostatní přidali. Musíme na tom zapracovat, potřeba je i trocha štěstí a příští kolo chceme vyhrát,“ říká odhodlaně.

Jeho velká šance z mezikruží mohla duel alespoň zremízovat, avšak nestalo se. „Střela mi sedla, věřil jsem, že by to mohl být gól. Bohužel, asi mám již v hlavě, že jsem ještě nezažil takto dlouhou sérii bez vstřelené branky. Štěstí se od nás trochu odklání, musíme tomu jít naproti. Na nula gólů se nevyhrává a je to vizitka nás útočníků,“ říká upřímně hráč, který vloni v premiérovém extraligovém ročníku nasbíral třicet bodů (16+14), o rok dříve v první lize sezónu zakončil dokonce se ziskem dvaasedmdesáti bodů (43+29).

Plzeň sice zaznamenala druhou porážku v řadě, avšak byly to jediné duely bez získaného bodu v dosud třinácti odehraných střetnutích a v průběžném pořadí se tak stále drží v popředí. „Tabulku vnímáme, ale ta je celkem neúplná. Navíc, když dvakrát po sobě prohrajete, tak se vše začíná nabalovat. Obzvlášť, kdybychom padli i potřetí. My chceme body pravidelně sbírat, ale jak jsem říkal, na jeden nebo nula gólů se nevyhrává, to musíme zlepšit,“ vyhlašuje pětadvacetiletý forvard.

Na dlouhé dumání nad nezdary ale není čas, již pozítří vyrážejí modrobílí na úvod druhé čtvrtiny základní části Tipsport extraligy na horký led pražské Sparty. „Zápasy jdou nyní v rychlém sledu, což je dobře, protože nad nimi nemusíme tolik přemýšlet. Každopádně Sparta bude těžký soupeř, i když nemohou přijít fanoušci. My chceme vyhrát, být úspěšní, ale musíme začít dávat góly,“ uzavírá plzeňská jednasedmdesátka.