Ohlasy 39. kolo

Chráníme jeden druhého, klobouk dolů před Petrem Kodýtkem, hlásí autor vítězné trefy Roman Vráblík

Souboj třetího celku se čtvrtým, to byl šlágr 39. kola. Plzeň na svém ledě přivítala Třinec a i když začátek nebyl dle plzeňských not, na konci se mohli indiáni radovat. Svého soka přestříleli 5:2, hostům nepomohla ani velká střelecká převaha. Po skončení zápasu nám bezprostřední dojmy sdělil autor třetí branky Škodovky Roman Vráblík.

Minulý víkend se Plzni nepovedl. V pátek podlehla Škodovka Liberci a o dva dny později Brnu. Ani do dnešního utkání nevstoupili indiáni pravou nohou. Po dvou minutách poslal Oceláře do vedení Aron Chmielewski. "My jsme ty dva duely chtěli hodit co nejrychleji za hlavu. Před zápasem jsme si řekli, že budeme hrát jednoduše, ale prvních deset minut jseme ve vším zaostávali, pak se to srovnalo a začali jsme hrát naší hru," říká Roman Vráblík.

Okolo desáté minuty se hra začala vyrovnávat a díky výborné práci čtvrtého útoku se srovnalo i skóre. Rána Maláta se odrazila k volnému Vracovskému, který dopravil kotouč do prázdné brány. Nedlouho poté Budík naservíroval puk před bránu Zdráhalovi a indiáni rázem vedli. Tento stav platil až do začátku druhé třetiny. Zkraje prostředního dějství hosté srovnali, ale ztracené vedení Škodovce vrátil právě plzeňský obránce. "My máme za úkol podporovat útok. Kluci to mají těžký, když musí hrát ve třech proti pěti bránicím hráčům. Při mém gólu mě výborně našel Mertlík, zkusil jsem vystřelit a naštěstí se puk ke mně ještě jednou odrazil a já ho se štěstím dorazil," popisuje svou trefu hráč s číslem 90.

Odpor Ocelářů zřejmě definitivně srazila čtvrtá branka, kterou dal se štěstím Budík. Jeho ránu si za záda svého brankáře srazil Marcinko. Dle plzeňského hráče se jednalo o důležitý moment v utkání. "Duel se tímto gólem zřejmě zlomil. Nechci říci, že to bylo úplně v klidu, ale když jsme vedli o dvě branky, tak klukům naběhlo sebevědomí a na hokejky se dostavil pověstný klid." Poslední branku přidal v přesilové hře po přihrávce Gulaše Mertl a Škodovka svého soupeře porazila 5:2. "Musíme jít zápas od zápasu, teď se nám nějaká kola nepovedla, tudíž jsme dnes chtěli za každou cenu vyhrát, což se nám povedlo a jsme za to moc rádi. Proti Třinci jsme chtěli hrát jednoduše a hlavně proměnit šance, které si vytvoříme. Dneska jsme neměli takovou dominanci, ale zase jsme byli hodně efektivní, což zřejmě rozhodlo," hodnotí duel Roman Vráblík.

Závěr zápasu se nesl ve velkým emocích. Po sérii několika vyloučení se před plzeňskou střídačkou do sebe pustili Kodýtek s Hrehorčákem. Nejmenší hráč extraligy si nevedl vůbec špatně a na konci se dá považovat za pomyslného vítěze bitky. "Klobou dolů před Kodym, my nemáme v týmu někoho, kdo by vyloženě shodil rukavice. Chráníme jeden druhého. Petr dle mého bitku vyhrál, zaslouží pochvalu," říká na závěr plzeňský obránce.