Předsezónní cíle

Cílem je přímý postup do play-off, hlásí HC Škoda Plzeň

Na předsezónní tiskové konferenci sportovní manažer Tomáš Vlasák, hlavní trenér A týmu Ladislav Čihák a kapitán mužstva Milan Gulaš hovořili o cílech pro ročník 2018/2019.

„Jako každý rok nás potkaly odchody a příchody. Tým se nám obměnil a my věříme, že nové tváře do mužstva úspěšně zapadly,“ uvedl diskuzi o sportovní sekci klubu Tomáš Vlasák. „Máme za sebou přípravu i ostrý start v CHL, který se nám velice podařil. Mužstvo ukázalo velký potenciál, zůstáváme nohama na zemi a samozřejmě netrpělivě vyhlížíme start extraligy.“

„Cíle jsou naprosto jasné – chceme postoupit přímo do play-off, tedy být po základní části do šestého místa. Osobně jsem velmi spokojený s tím, jak jsme doplnili kádr, což jsme potvrdili v Lize mistrů. Hráči ukázali, že mají charakter a že jejich jasným cílem je vyhrávat. Za postup do TOP 16 jsme velmi rádi a zdravou bojovnost a sebevědomí si chceme přenést i do extraligy,“ doplnil Ladislav Čihák.

„Všichni bychom měli mít stejný cíl, a to je zvednout pohár,“ navázal Milan Gulaš a pokračoval: „Sezóna je ale dlouhá a extraliga vyrovnaná, takže to nebude nic lehkého. Bude důležité, abychom se vyhýbali krizím a abychom dokázali zúročit práci, kterou jsme odvedli v létě.“

HC Škoda Plzeň do Tipsport extraligy vstoupí domácím duelem, který odehraje v pátek 14. září od 17:30 proti týmu Bílí Tygři Liberec.