Preview ČF1 a ČF2

Čtvrtfinále otevírá své brány!

Plzeň – Indiáni zakončili základní část na čtvrtém místě a osud jim do cesty play-off jako první přivál Olomouc!



HC ŠKODA PLZEŇ
vs.
HC OLOMOUC

HM Aréna, Plzeň
14. a 15. března 2016
1. zápas a 2. zápas hokejové Česká pojišťovna play-off

První vzájemný duel po dlouhé řadě let viděla Plzeň a nováček extraligy indiány dokonale zaskočil a zvítězil 5:2. Odveta se Západočechům podařila, když uspěli v prodloužení na ledě kohoutů, dva body brali i v nájezdech v HM Aréně a do třetice i v zatím posledním vzájemném měření sil, kdy branku ve hře i rozhodující v nájezdech vsítil Simon. Letos začali lépe kohouti, kteří doma těsně uspěli 3:2. Na západě Čech pak domácí dvakrát dohnali vedení soupeře, dokonce se dostali i do vedení, ovšem opět zisk všech bodů si Olomoučtí zajistili třemi góly v posledních osmi minutách hry. Pak ale již indiáni na svého soupeře vyzráli, když na jeho ledě slavili po výsledku 3:1 a doma vyrovnaný duel rozsekli v nájezdech. Jakou zápletku nám utkání přichystá nyní?

Pod pokličkou Olomouce

Hanáci jako loňský nováček museli svou extraligovou příslušnost spolu se Slavií hájit v baráži, na rozdíl od Pražanů si ovšem vedli dobře a měli tedy možnost startovat i v letošním ročníku tuzemské nejvyšší soutěže. Tým nyní vede Zdeněk Venera, asistentem je Jan Tomajko a Jiří Trvaj se stal trenérem brankařů. Spolu s ním ukončil svou bohatou hráčskou kariéru i Pavel Patera. Nepůsobí zde již ani Martin Cibák, který přestoupil do Zlína, Tomáš Rachůnek do Karlových Varů a v týmu skončil i Diviš, Dlouhý a Majeský. Naopak nový tvářemi se stali Jan Eberle z Kladna, Tomáš Mikúš z Finska, jmenovec Valenta ze Zlína či trojice hráčů ze Slovenska – Konrád, Török a Kafka. V průběhu samotné soutěže odešel pouze Peter Zuzin do Zvolena.

Kohouti v přípravném období nevsadili na kvantitu zápasů, ale na kvalitu a v pouhých osmi odehraných zápasech pouze jednou padli, navíc až v nájezdech. Bylo to v samotné generálce na extraligu v Brně. Jinak Trenčín, Vítkovice i Brno odjížděly z Olomouce z prázdnou, respektive druhé dva jmenované celky s pomyslným jedním získaným bodem. Navíc bez inkasované branky porazili Kohouti loňského finalistu z Třince, Hradec Králové, opět Trenčín a Karlovy Vary.

Kohouti sice vstoupili do extraligy dvěma porážkami na Spartě a od Mountfieldu, následně však sedmi výhrami poskočili do horních tabulek, kde se udrželi až do vyřazovacích bojů. Pomohl k tomu hlavně fakt, že Olomouc pravidelně sbírá body, pouze jednou se jí stalo, že třikrát v řadě nebodovala a nakonec tak odkráčela k páté příčce. Před duely s Plzní se navíc naladila výhrami s Litvínovem a v Třinci.

Olomouc svých úspěchů dosáhla hlavně díky defenzivnímu stylu. Prezentovala se čtvrtým nejhorším útokem ligy a například indiáni nastříleli o 48 branek více, ovšem defenziva byla hned po Liberci, navíc jen o tři góly, nejlepší, gólman Konrád navíc ovládnul statistiky jak v průměru inkasovaných branek ,tak procentuální úspěšnosti zákroků. Jako tým Olomouc po Chomutově nasbírala nejemnější počet trestných minut, ve hře oslabení byl úspěšnější již jen Třinec. Naopak přesilové hry byly v extralize nejhorší. V návštěvnosti je to pak místo deváté, když domácí zápasy svěřenců Zdeňka Venery navštěvovalo průměru o sto diváků více než indiánů – konkrétně 4757.

Letošní vzájemné zápasy

Začneme tím nejdůležitějším - body. Lépe si o dva vedli Hanáci, kteří jich vybojovali sedm, z toho čtyři na západě Čech, modrobílí jich tedy uzmuli pět, z toho tři na půdě soupeře. Oběma týmům se tedy vedlo lépe na ledě soupeře. Skóre hovoří také vyrovnaně - 11:11. Všechny duely v plzeňských barvách odchytal Matěj Machovský, za Olomouc dva vítězné Branislav Konrád, u dvou proher byl zase Tomáš Vošvrda. Oba brankáři však shodně inkasovali pět gólů ze hry.

V oslabení padl jediný gól, hned v první duelu v Olomouci a první vůbec v letošních vzájemných soubojích. Vstřelil jej Marcel Hossa, když uspěl tvrdou ranou z pravého kruhu. Slušněji hráli co do vyloučení indiáni, kteří za katr museli čtrnáctkrát, Hanáci osmnáctkrát. Přesilové hry jsou ale vyrovnané 2:2, když ovšem ve dvou duelech žádný gól při výhodě jednoho muže v poli nepadl. Nejlepší střelci svých týmů Dominik Kubalík a Marek Laš se ve vzájemných duelech prosadili dohromady třikrát, lépe si vedl zástupce Olomouce. Na straně Západočechů byli nejproduktivnější Marcela Hossa a Miroslav Preisinger – oba 2+1, na straně druhé Marek Laš (2+1), Tomáš Mikúš (3+0) a Jiří Řípa (1+2). Co do střelby byli aktivnější Olomoučtí, kteří vyslali 109 ran, indiáni jen 93. Zajímavostí také je, že ve všech čtyřech utkáních byl co do střelby aktivnější vždy hostující celek. V návštěvnosti pak na ZS Olomouc zavítalo v obou duelech 7918 a v HM Aréně 8316.


Jaroslav Kracík před play-off

KRACÍK před 1. ČTVRTFINÁLE

Zítra bude do utkání opět připravený i centr prvního útoku JARDA KRACÍK, který závěr základní části pro lehčí zranění vynechal!„Bude to zarputilý. Ze sezóny víme, jak Olomouc brání a že nedostávají moc gólů, takže může rozhodovat každý gól a každá minela,“ uvědomuje si zkušený útočník před pondělním vstupem do vyřazovací části.#PLZvOLO 17:20 #TELH

Posted by HC Škoda Plzeň on Sunday, March 13, 2016

Statistika nuda je, má však cenné údaje...


HC Škoda Plzeň:

Postavení v tabulce: 4.
Počet bodů: 87
Počet vstřelených branek: 165
Počet inkasovaných branek: 142
Nejproduktivnější hráč: Dominik Kubalík (25+15) a Jaroslav Kracík (11+29) oba 40
Nejlepší střelec: Dominik Kubalík – 25 branek
Nejlepší nahrávač: Kracík, Jeřábek – 29 asistencí
Nejtrestanější hráč: Jakub Lev – 79 minut
Nejlepší hráč v bodování +/-: Michal Moravčík +16
Nejhorší hráč v bodování +/-: Jakub Lev -21
Gólmani:
Matěj Machovský – 2737 minut / pr. 2,43 , 91,96%
Patrik Polívka  –  426 minut / pr. 3,10 , 88,60%


HC Olomouc:

Postavení v tabulce: 5.
Počet bodů: 85
Počet vstřelených branek: 117
Počet inkasovaných branek: 115
Nejproduktivnější hráč: Dávid Buc 31 (10+21)
Nejlepší střelec: Marek Laš - 17 branek
Nejlepší nahrávač: Dávid Buc - 21 asistencí
Nejtrestanější hráč: Robin Staněk - 84 minut
Nejlepší hráč v bodování +/-: Pavel Skrbek +19
Nejhorší hráč v bodování +/-: Tomáš Mikúš -10
Gólmani:
Branislav Konrád – 2522 minut / pr. 1,83 , 92,96%
Tomáš Vošvrda    -  659 minut / pr. 2,37 , 91,00%


Výsledky posledních zápasů:


HC Oceláři Třinec 0
HC Olomouc 2
(0:0, 0:2, 0:0)






Branky a nahrávky: 21. Húževka (Skladaný), 22. Herman (Buc, Holec).
HC Olomouc: Konrád – Vyrůbalík (C), Skrbek, Staněk, Škůrek, Ondrušek, Jaroměřský – Holec, Herman, Buc – Vodný, Řípa, Eberle – Mikúš, Húževka, Skladaný – Kucharczyk, Rác, Pekr.



HC Škoda Plzeň 3
Piráti Chomutov 1
(0:0, 0:0, 1:1 - 1:0)





Branky a nahrávky: 27. Kadlec (Přikryl, Poletín), 45. Bližňák (Jeřábek), 60. Johnson (Kratěna, Kadlec) – 34. Hlava (Kaše, Chrpa).
HC Škoda Plzeň: Machovský (Polívka) – Jeřábek "A", Kadlec "A", Kvasnička, Kubka, Kudroč, Sklenička – Johnson, Bližňák, Kratěna "A" – Kubalík, Lev, Indrák – Svoboda, Preisinger, Hrňa – Poletín, Přikryl, Hollweg.


Výsledky vzájemných zápasů v sezóně:


HC Olomouc 3
HC Škoda Plzeň 2
(0:1, 1:0, 2:1)






Branky a nahrávky: 40. Kucharczyk (Jergl), 41. Laš (Knotek, Kafka), 52. Mikúš (Řípa, Vyrůbalík) – 12. Hossa, 41. Sýkora (Hossa, Jeřábek).
HC Olomouc: Konrád (Vošvrda) – Skrbek (A), Vyrůbalík (C), Valenta, Jaroměřský, Staněk, Ondrušek (A), Rašner – Kafka, Knotek, Laš – Holec, Zeman, Mikúš – Eberle, Řípa, Vodný – Kucharczyk, Herman, Jergl
HC Škoda Plzeň:Machovský (Polívka) – Sklenička, Kadlec (C), Moravčík, Jeřábek (A), Pulpán, Kubka – Lev, Bližňák, Johnson (A) – Hossa, Preisinger, Sýkora – Kubalík, Kracík, Indrák – Schleiss, Poletín, Hollweg



HC Škoda Plzeň 3
HC Olomouc 5
(0:1, 1:1, 2:3)





Branky a nahrávky: 34. Johnson (Kadlec, Kratěna), 42. Sýkora (Hossa, Preisinger), 46. Preisinger (Pulpán) – 4. Kafka, 39. Řípa, 52. Mikúš (Kafka), 54. Mikúš (Kafka, Kucharczyk), 60. Laš (Knotek).
HC Škoda Plzeň: Machovský (Polívka) – Moravčík, Jeřábek "A", Sklenička, Kadlec "A", Pulpán, Kubka – Kubalík, Kracík, Indrák – Johnson, Bližňák, Kratěna "C" – Hossa, Preisinger, Sýkora – Poletín, Lev, Schleiss.
HC Olomouc: Konrád (Vošvrda) – Vyrůbalík "C", Houdek, Jaroměřský, Valenta, Staněk, Ondrušek "A", Rašner – Laš "A", Knotek, Buc – Mikúš, Zeman, Kafka – Vodný, Řípa, Eberle – Jergl, Herman, Kucharczyk




HC Olomouc 1
HC Škoda Plzeň 3
(0:0, 0:1, 1:2)






Branky a nahrávky: 49. Vyrůbalík (Vodný, Řípa) – 33. Svoboda (Preisinger, Hrňa), 53. Lev, 60. Poletín (Svoboda).
HC Olomouc: Vošvrda (Konrád) – Vyrůbalík (C), Houdek, Ondrušek, Staněk, Jaroměřský, Valenta, Škůrek – Vodný, Řípa, Eberle – Laš, Knotek, Buc – Mikúš, Zeman, Jergl – Holec, Herman, Kucharczyk – Kafka.
HC Škoda Plzeň: Machovský (Kukin) – Jeřábek, Kadlec, Pulpán, Kudroč, Moravčík, Kubka – Kubalík, Kracík, Indrák – Lev, Blizňák, Kratěna (C) – Svoboda, Preisinger, Hrňa – Poletín, Přikryl, Beran.



HC Škoda Plzeň 3
HC Olomouc 2sn
(1:1, 0:0, 1:1 - 0:0)





Branky a nahrávky: 12. Kubalík (Indrák, Kracík), 58. Kratěna (Lev, Kadlec), rozh. náj. Lev – 20. Vyrůbalík (Buc, Herman), 47. Buc (Herman, Laš).
HC Škoda Plzeň: Machovský (Polívka) – Jeřábek "A", Kudroč, Sklenička, Kadlec "A", Moravčík, Kubka – Kubalík, Kracík, Indrák – Johnson, Bližňák, Kratěna "C" – Svoboda, Preisinger, Hrňa – Poletín, Lev, Hollweg.
HC Olomouc: Vošvrda (Urbisch) – Vyrůbalík "C", Skrbek "A", Staněk, Houdek, Ondrušek "A", Jaroměřský – Laš, Herman, Buc – Vodný, Řípa, Eberle – Mikúš, Húževka, Skladaný – Holec, Rác, Pekr.