Rozhovor Rubner

Čtyřgólový Marek Rubner: Byla to paráda!

Plzeň - Starší dorost včera vstoupil do play-off vítězstvím 6:3 nad Vítkovicemi, které čtyřmi góly režíroval Marek Rubner!

Vítkovice přitom nad svým soupeřem hned dvakrát vedly. Po většinu zápasu se prezentovaly kvalitní obrannou hrou a spoléhaly hodně na protiútoky, čehož si všiml i Rubner. „Hodně bránili a často vyhazovali ty puky, takže jsme pro ně museli pořád dojíždět. Navíc ty jejich brejky byly hodně nebezpečné, musíme si na ně dávat pozor,“ má jasno čtyřgólový hrdina.

Právě protiútoky jsou podle něj největší zbraní ostravského celku. „Už to takhle proti nám hráli v základní části,“ zavzpomínal na dva vzájemné duely, v nichž indiáni nedokázali uspět. „Celý zápas jsme je tlačili, pak párkrát ujeli a díky tomu vyhrávali,“ doplnil.

Marek Rubner se stal hvězdou prvního zápasu osmifinálové série, když do branky Matyáše Dani nasázel hned čtyři góly. A ještě k tomu po sobě! „Ani si nepamatuji, jestli se mi to někdy podařilo, možná jako hodně malému. Byla to paráda, velká radost... Asi budu muset něco platit do kasy,“ směje se.

Série pokračuje dnes druhým zápasem od 14 hodin. „Musíme lépe využívat šance, do kterých se dostaneme. Nesmíme je pouštět do brejků a nenechat se vylučovat, jelikož jejich přesilové hry nejsou vůbec špatné,“ vyhlíží druhý duel Marek Rubner.

Právě přesilové hry podle něj budou v play-off velice důležité. Sám se postaral o využití dvou z šesti, které Plzeň hrála. „Dařily se nám už v základní části, tak doufám, že nám to vydrží,“ říká. „V play-off bychom se rádi dostali až do finále, je to náš cíl a budeme o něj bojovat!“ velí.