Preview 22. kolo

Další den, další zápas! Plzeň vítá Vítkovice!

Plzeň – Indiáni se po pěti venkovních zápasech včera poprvé představili po dlouhé době na svém ledě a hned dnes je tady další extraligový duel!

HC ŠKODA PLZEŇ
vs.
HC VÍTKOVICE RIDERA

LOGSPEED CZ Aréna, Plzeň
28. listopadu 2020
22. kolo Tipsport extraligy

Západočeši začali lépe v sezóně 2018/19, když jako první celek ve čtvrtém kole připravili domácí o body. A to hned dva. Ostravané se však v odvetě pomstili stejnou mincí a uspěli následně i doma – ve velké bitvě 2:1. Na závěr Škoda své území ubránila 4:2, když v posledních dvou minutách udeřili Kovář s Gulašem. A stejně začala i ročník 2019/20, zvítězila 4:1. Odveta v Ostravě dokonce byla ještě úspěšnější - 5:0, hattrick si zapsal vyhlášený nahrávač Jaroslav Kracík. Hattrick vítězný zase zaznamenalo celé mužstvo doma, kdy ve velké přestřelce skolilo Rideru 6:4. Poslední slovo si ovšem vzali Ostravané 3:1. Boje v sezóně 2020/21 začali modrobílí ve Vítkovicích ve velkém stylu, devítigólovou přestřelku rozhodl až v prodloužení Gulaš. Jakou zápletku nám oba týmy nachystají nyní?


Pod pokličkou Vítkovic

Ridera loňskou základní část zakončila na sedmém místě, v podobných vodách se pohybuje i nyní. Aktuálně je osmá s tříbodovou ztrátou na Bruslaře před sebou, avšak má oproti nim utkání k dobru. Úvodní střetnutí byla ve znamení střídání výher a proher, v posledních pěti ale převládají úspěchy, naposledy v Karlových Varech z toho byl alespoň bod po prohře v prodloužení.

Bodově se nejvíce daří Dominiku Lakatošovi, který gólmany soupeřů zatížil devíti brankami a dvěma asistencemi. V zádech má Rostislava Marosze (4+5) a Jana Hrušku (4+3). Mezi třemi tyčemi dostává více prostoru Miroslav Svoboda s úspěšností zákroků přes jednadevadesát procent před Danielem Dolejšem s hodnotou dokonce téměř 94.

Svou osmou pozici v průběžné tabulce Ridera dokonala kopíruje ve statistice průměrně vstřelených (2,58) i inkasovaných gólů (2,83) za zápas. Naopak využití početních výhod je v celé extralize nejhorší s hodnotou jen 6,25%, hra v oslabení je sedmá - 86,89%. V průměrném počtu rozdaných hitů za utkání jsou Ostravané s téměř deseti druzí za Mountfieldem, ve zblokovaných střelách (12,33) pátí.


Výsledky posledních zápasů

HC Energie Karlovy Vary 2
HC Vítkovice Ridera 1pp
(0:1, 1:0, 0:0 - 1:0)

Branky a nahrávky: 33. Hladonik (D. Kaše, Flek), 63. Kohout (Pulpán) – 7. Marosz (Dej).
HC Vítkovice Ridera: F. Novotný (Bednář) – M. Rohan (A), Šenkeřík, Graňák, Plutnar, Pulpán (A), Zábranský, Weinhold – Hladonik, D. Kaše, Flek – O. Beránek, T. Mikúš, Lauko – Koblasa, Černoch, Kohout – Redlich, Skuhravý (C), Vondráček.


HC Škoda Plzeň 1
HC Kometa Brno 2
(0:1, 0:0, 1:1)

Branky a nahrávky: 42. Suchý (Gulaš) – 18. J. Zbořil (Klepiš, L. Horký), 49. Schneider (P. Holík, J. Zbořil).
HC Škoda Plzeň: Frodl (Pavlát) – L. Kaňák, Čerešňák, Kvasnička, Stříteský, Houdek, Vráblík, Lang – Suchý (A), Mertl (A), Gulaš – P. Musil, Kracík, Pour (C) – Straka, Kodýtek, Eberle – Kantner, Stach, Rob.

Statistika nuda je, má však cenné údaje