Ohlasy SF2

Denis Kindl #92: Sérii můžeme zvládnout již doma a uděláme pro to vše!

Plzeň - Indiáni ovládli v dalekém Třinci oba duely. Ten druhý, vyrovnanější, rozhodli dvěma krásnými přesilovkovými trefami. "Dobře jsme to rozehráli, vyplynulo to ze situace," popisuje forvard Denis Kindl, který právě tu druhou zakončil.

Denisi, vstřelil jste krásný přesilovkový gól do prázdné. Byla to nacvičená situace?
Ne, dobře jsme to rozehráli, Nick Jones to s Mírou Indrákem hezky prokombinovali a já jsem zkoušel jet za jejich beky a Vojtěch Němec mě tam pak krásně našel. Takže to „pouze“ vyplynulo ze situace.

V zápase jste si ale život komplikovali řadou vyloučených…
Asi to vznikalo přemírou snahy, těžko říct. To k tomu patří. I oni měli takové polofauly. Ale zvládli jsme to, oslabení byla výborná a to nám dá sílu do dalších zápasů. 

Brankář Dominik Frodl navíc párkrát zariskoval při rozehrávce holí…
My mu věříme. Dělá to tak celou sezónu, tak ať si to dělá dál. Dokud to nebude hořet ještě více (smích).

Věřili jste ve vedení 2:0 před startem série?
Určitě jsme to nečekali, ale tušili jsme, že když zvládneme to první utkání, tak bude větší šance zvládnout i druhé. Myslím si, že jsme podali znovu výborný výkon.

Změní se něco při přesunu série na západ Čech?
Fanoušci jsou ještě silnější než tady, tak nás budou tlačit. Musíme být ale s tím útočením rozumní. Můžeme tu sérii zvládnout již doma, takže uděláme všechno, aby se nám to podařilo.

Měli jste klasický cíl urvat jeden zápas?
Možná ano. Nikdo to neříkal nahlas, ale chtěli jsme zvládnout to první utkání. Když jsme ho vyhráli, tak samozřejmě chcete zvládnout i druhé. Bylo to dneska zase vyrovnané, trošku nás mrzí, že jsme za stavu 2:0 nepřidali třetí gól, ale zase jsme pak odskočili na dvougólový rozdíl a to bylo asi nejdůležitější.

Navíc se vám opět vydařil vstup do zápasu...
Začínali jsme venku, tak je to možná tím. Třeba nám to tak více vyhovuje.

Jsou důležitým faktorem přesilové hry?
Určitě je to v tom. Pět na pět je těžké skórovat, i když nám se to daří i tak. Ale ty početní výhody jsou klíčem k úspěchu v dnešním hokeji. 

Navíc se prosazujete efektivním napadáním…
Týmy se dívají na soupeře, vědí,  jak to hrají v pásmu, proto možná je šance to zkusit hned při založení útoku.

Hodně kombinujete i v útočném pásmu. Věříte si na puku?
Mohli bychom střílet více, ale Třinec je připravený. Hodně blokuje, když stojíme na onetimer. Proto je tam těch přihrávek více.

Děkuji za rozhovor, přeji hodně štěstí do dalších bojů!