Sezóna 9. třídy

Deváťáci končí před finále sezóny. Trenér Vostřák: Tento ročník by si to zasloužil

Plzeň - Mladí indiáni, stejně jako ostatní celky, přišli o závěr sezóny. Vedli si přitom skvěle - a to jak v lize, tak Dlouhodobé turnajové soutěži.

Svěřenci bývalého miláčka plzeňských ochozů - Pavla Vostřáka, bojovali v lize v Jihočesko-pražské skupině s dalšími devíti soupeři systémem každý s každým třikrát. Z celkových sedmadvaceti střetnutí chyběly do cílové rovinky poslední čtyři. Modrobílí začali rozpačitě, v úvodních jedenácti kolech čtyřikrát prohráli - s Táborem, Motorem a dvakrát se Spartou. Od té doby ale již na ně nikdo nevyzrál! Ani Sparta, která ve třetím vzájemném utkání dvakrát doma prohrávala a nakonec urvala remízu.

A právě ona je jediným mužstvem v tabulce, který se před indiány probojoval. Ti za sebou nechali i Tábor, České Budějovice, Slavii, Hvězdu, Třemošnou, Jindřichův Hradec, Kobru a Letňany.

Svou sílu modrobílí prokázali i v rámci Dlouhodobé turnajové soutěže, která se hraje paralelně s ligou v rámci rozvoje hráčů, a také možností potkat se i s jiným soupeři. Ve skupině se Salzburgem, Chomutovem, Kladnem a Motorem si vedli nejlépe a postoupili tak na velký finálový turnaj pouze pro vítěze jednotlivých skupin, který ale již bohužel zůstane neodehrán.  

Již v rámci letní přípravy navíc hráči odcestovali do Švýcarska, kde svůj klub hrdě reprezentovali. Během velké tour stihli mimo jiné i pět duelů během pěti dní a vedli si skvěle! Objevili totiž pouze jednoho přemožitele - Fribourg-Gottéron. S ním modrobílým utekla první třetina 0:3 a přišla tak porážka 4:7. Naopak sklonit se před Plzeňáky musel EVZ Zug, EHC Kloten Flyers, SC Zürich Lions i HC Thurgau.

Více o sezóně deváté třídy ZDE!


Trenér Pavel Vostřák
Pane trenére, jak vnímáte aktuální situaci a předčasný konec sezóny?

Sezóna skončila hodně rychle, vlastně předčasně, ale že to bylo správné rozhodnutí, musí každý souhlasit. Je třeba koukat dopředu a věřit, že se vše v dobré obrátí.

Jak nyní naložit s volným časem?
Každý může využít "volného času" k zlepšení svých nedostatků, každý hráč ví, v čem je má. Po celou sezónu jsme trénovali a cvičili tak, aby kluci mohli vše zlepšovat a zdokonalovat i v domácích podmínkách. A celou sezónu jsem jim říkal: buď chceš, nebo nechceš, je na každém, jak využije tento čas. Věřím, že většina kluků na sobě pracuje, spíš jsem o tom přesvědčený.

Jak se zpětně za uplynulým rokem ohlédnout?
Před sezónou jsem byl trošičku pesimistický, po trénincích na ledě během května jsme v červnu začali chodit na led ještě více. Chtěl jsem, aby kluci získali více dovedností, aby byli schopní hrát více s pukem na hodně nahrávek. Myslím, že se to povedlo, kluky takový hokej bavil a tím získali i sebevědomí. Dokázali porazit ty nejlepší týmy ve své kategorii tím, že soupeře přehráli. Doufám, že si to budou pamatovat a to jim pomůže se prosadit v dorostu. Dokázali si, že můžou porážet ty nejlepší.

Co říci závěrem?
Tento ročník by si finálový závěr zasloužil, je to výborná parta, drží při sobě a každý trénink makají nadoraz. Jsem strašně rád, že jsem s nimi mohl pracovat. Někteří zjistili, že vydrží víc, než si myslí, že můžou trénovat ještě víc, než trénovali. Přeji každému hlavně hodně zdraví

Pane trenére, děkuji za rozhovor, ať se i nadále daří!