Devítka ve Švýcarsku

Deváťáci míří do Švýcarska! Trenér Vostřák: Cítím, že kluci mají chuť se neustále zlepšovat

Plzeň – Období letních příprav je u konce, všechny týmy finišují poslední drobnosti před startem soutěží.

Pozadu nezůstávají ani deváťáci, kteří mají za sebou již osm zápasů. Padli pouze jednou, hned na úvod v Karlových Varech 2:3. Poté ještě ztratili s Libercem 5:5, další utkání ale již byly pouze ve znamení výher. 3:2 skolili Slavii, 8:2 Třemošnou, 6:5 Spartu, 8:2 jihočeských Motor, 5:4 v odvetě Tygry a 8:5 Rytíře z Kladna.

Nyní je před nimi poslední dějství. Pětidenní výzva ve Švýcarsku ve znamení pěti duelů. Začínají v Zugu a přes Kloten, Zurich, Fribourg-Gottéron zamíří až do Thurgau.


Trenér Pavel Vostřák

Pane trenére, jak jste zatím spokojený s přípravou?
Příprava celkově probíhala bez problémů, kluci odmakali každý trénink. Ať již na suchu nebo na ledě. Během června jsme chodili na led dvakrát týdně, protože jsem chtěl, aby se kluci více zlepšili v technice a v bruslení. Tomu se hodně věnujeme i teď v srpnu, díky tomu může být pro ně hokej jednodušší. Myslím, že se v tom dost zlepšili a díky tomu mohou hrát hokej založený na kombinaci, spoustě nahrávek a výborném bruslení. V přípravných zápasech se přesvědčili, že jsou schopní přehrávat i ty nejlepší týmy v této kategorii, z čehož byli ze začátku sami překvapeni. Cítím, že mají chuť se neustále zlepšovat.

Máte již vykrystalizovanou sestavu?
Nemáme tak širokou soupisku, takže sestava se mění zápas od zápasu, prostor dostávají i mladší hráči.

Nyní se chystáte do Švýcarska, jak se vám povedlo vše domluvit?
Na konci srpna nás čeká náročný program ve Švýcarsku, kde během pěti dnů sehrajeme 5 zápasů. Po loňských úspěšných zájezdech se podařilo vyjednat i trip pro kategorii U15. Kluci se těší, doufám že nám zase vyjde počasí a vše proběhne bez problémů.

Více o loňské švýcarské tour sedmáků ZDE!

Budete hrát na jednom místě nebo cestovat?
Začínáme v Zugu, tak doufám, že nás přijde podpořit Kovy. Ubytování máme v Klotenu, kde hrajeme druhý den. Potom ZSC Zurich, HC Fribourg-Gottéron a HC Thurgau v Romanshorn.

Švýcarský hokej se dle některých odborníků kvalitou velmi přiblížil našemu. Jak se na tento názor díváte?
Myslím, že se nám hodně přiblížili, ale pořád máme trošku navrch, asi i díky většímu počtu hráčů.

Co tam vše stihnete kromě hokeje?
Doufám, že bude čas a počasí na koupání a třeba fotbálek u jezera.

Jaké mate cíle do nové sezóny?
Cíle do sezóny? To je jednoduché… Připravit hráče tak, aby se probojovali do dorostu a hráli hokej, který by bavil kluky i mě.

Pane trenére, děkuji za rozhovor!