Devítka ve Švýcarsku

Deváťáci váleli ve Švýcarsku! Trenér Vostřák: Pět oboustranně kvalitních zápasů!

Plzeň - Stejně jako před rokem sedmá třída, se letos i deváťáci vydali do Švýcarska na zajímavé putování.

Během velké tour stihli mimo jiné i pět duelů během pěti dní a vedli si skvěle! Objevili totiž pouze jednoho přemožitele - Fribourg-Gottéron. S ním modrobílým utekla první třetina 0:3 a přišla tak porážka 4:7.

Naopak sklonit se před Plzeňáky musel EVZ Zug, EHC Kloten Flyers, SC Zürich Lions i HC Thurgau. Západočeši tím dokončili kompletní blok příprav, již v sobotu 7.9.2019 je čeká první soutěžní zápas v Praze na ledě Letců z Letňan.   

Svěřenci trenéra Vostřáka před ostrým startem soutěže sehráli celkem 13 duelů a pouze dvakrát padli - v Karlových Varech a ve Fribourgu. Pomyslný bod ještě ztratili s Libercem 5:5, další utkání ale již byly pouze ve znamení výher. 3:2 skolili Slavii, 8:2 Třemošnou, 6:5 Spartu, 8:2 jihočeských Motor, 5:4 v odvetě Tygry a 8:5 Rytíře z Kladna. 
   

Trenér Pavel Vostřák

Pane trenére, švýcarské putování je za vámi, jak ho hodnotíte?
Myslím, že se to povedlo. Kluci si užili spoustu zábavy, poznali něco jiného i co se týká ubytování a hlavně si zahráli pět zápasů proti kvalitním soupeřům. Poznali trošku Švýcarsko a někteří si vyzkoušeli i slovíčka.

Co všechno jste stíhali kromě hokeje?
Například jsme se koupali v centru Zurichu v městské plovárně na řece Limmat či zahráli si fotbal u Curyšského jezera. Čas byl i na návštěvu shoppingcentra Glatt.

Je ještě něco podobného opět v plánu?
V sezóně již moc prostoru nebude, uvidíme po jejím skončení. Ve skupině soutěže DTS U15 máme Salzburg, kde hrajeme po Vánocích, tak kluci zase uvidí něco jiného.

Splnila se Vaše očekávání a jaká byla konfrontace se švýcarským hokejem?
Hráči během přípravy získali sebevědomí a to ukázali i v zápasech, ve kterých jsme byli lepší a disciplinovanější. Nepovedl se nám zápas ve Fribourgu, ale i tak kluci makali až do konce.
V utkáních jsme byli lepší v kombinaci, Švýcaři zase lépe bruslili. Sami kluci říkali, že měli na všechno méně času. Ve Fribourgu měli výborné dva hráče, kteří nám dali pět gólů. V Thurgau zase hráli dva hráči z Čech, kteří patřili k nejlepším v naší soutěži. Myslím, že Švýcaři trošku lépe vychovávají lídry a rozdílové hráče.

Hráči se vrátili pozdě v neděli a hned v pondělí jste je hnal do školní lavice. Je to jistě důležité, že?
Sice jsme přijeli pozdě, ale všichni měli být ráno ve škole. Trénink jsme neměli, tak to mohli po obědě dospat.

Nyní startuje soutěž. Jaké si dáváte cíle a budete jako vloni sehrávat spoustu utkání navíc?
Cílem bude, aby se co nejvíce hráčů prosadilo do dorostu, je to i taková výzva. Jsme domluveni se Spartou, že když bude čas a led, budeme spolu hrát. Ale protože se rozšířilo VTM, moc ho nebude.

Pane trenére, děkuji za rozhovor!