Ohlasy 37. kolo

Dmitri Miltchakov #40: Fanouškům se zápas musel líbit a já jsem šťastný, že se nadále daří!

Plzeň – Bylo to divoký utkání. Dohromady gólmani čelili sedmdesáti střelám, plzeňský Dmitri Miltchakov šestatřiceti. Dalším pěti nájezdníkům musel muž s maskou indiánů odolat při trestných stříleních. Jako bonus přidal i jednu asistenci.

Dmitri, jak byste zhodnotil dnešní divokou přestřelku v Třinci?
Fanouškům se zápas asi líbil, padlo hodně gólů. V průběhu celého utkání si týmy ještě navíc vypracovaly řadu šancí. Jako gólman samozřejmě nechcete, aby se hrálo na pět obdržených branek, ale někdy se to tak stane a přesto vyhraješ. Nemohu si tedy stěžovat.

Bylo těžké se oklepávat z gólů na začátků nebo konců třetin?
Už nejsem tak mladý a mám odehrané nějaké ty zápasy, takže již vím, že se nemohu soustředit na góly, které jsem dostal. Ty už padly, musím se dívat dopředu. Nemá smysl si z toho dělat hlavu, stejně to zpětně neovlivním.

Jedná se dnes o zisk dvou bodů nebo ztrátu jednoho?
Třinec má ohromě skvělý tým a před zápasem bychom asi dva body brali, byli bychom za ně šťastní. Teď ale musím říct, že jsme spíše jeden ztratili. Je vždycky těžké inkasovat takto v samotném závěru střetnutí, ovšem když se podívám, jak nyní hrajeme a jaké sbíráme výsledky, tak musím říct, že se nám daří a ťukám pro štěstí.

Jak vycházely konzultace s trenérem brankářů Rudou Pejcharem při nájezdech?
To patří do tajemství mezi gólmanem a koučem (úsměv).

Zeptám se jinak, Třinečtí si na vás při trestných stříleních nepřišli. Překvapili vás ale střelci něčím?
Musím uznat, že jsem měl i štěstí. Hned první nájezd Jiřího Polanského skončil na břevně. Pak mě překvapil Roberts Bukarts, jenž to udělal skvěle. Něco naznačil a ještě stihl udělat něco jiného, na to se těžko reagovalo, naštěstí ale nakonec minul.

Děkuji za rozhovor a přeji mnoho úspěchů!