Ohlasy 21. kolo

Dnes to byl z naší strany dobrý zápas, těší Jaroslava Kracíka, autora hattricku

Škodovka se vydala na daleký led Vítkovic, kde chtěla odčinit nepovedený domácí zápas proti Olomouci. Indiánům se tento úkol povedl beze zbytku, po výborném týmovém výkonu si Západočeši domů odvážejí výhru 5:0. Precizně zvládnutý zápas okomentoval Jaroslav Kracík, střelec hattricku.

Ihned po vhození úvodního buly bylo jasné, že indiáni budou v utkání hodně aktivní. Díky dobrému pohybu se drželi na puku častěji než domácí hokejisté, indiáni si navíc rychle vybojovali přesilovou hru, kterou dokázal využit Petr Kodýtek. Důležitá vedoucí trefa. Další přišla na konci první třetiny, tři pojišťující pak v části poslední. „Zápas jsem si určitě užil moc, napadaly nám tam góly. Bylo to rozhodně rozdílné utkání než to v pátek, které jsme doma prohráli. Dnes to bylo dobré," hlásí Jaroslav Kracík.

Právě on, plzeňská 81, která je známá svými geniálními přihrávkami, v Ostravě střelecky excelovala. Zkušený útočník zaznamenal totiž tři z pěti plzeňských gólů. „Je to trošku zvláštní, že zrovna já jsem dal tři góly, to je výjimečné, protože moc velký střelec nejsem. Jsem samozřejmě rád, že mi to tam napadalo a vyhráli jsme," řekl během pozápasového hodnocení střelec hattricku.

Tři přesné zásahy, přitom každý úplně jiný. „Při prvním mi to Guli prohodil, jel jsem sám na brankáře. Už jsem byl u něj blízko, tak jsem zkusil kličku do forhendu, která vyšla. Druhý – střela pod víko, trefil jsem to náhodně. U třetího přišel námaz od gólmana, tam jsem to jen poslal do prázdné brány," popisuje s nadhledem své tři trefy Jaroslav Kracík, který dodává: „Ten třetí gól byla taková odměna. Hlavně pro mě odměna do kasy."

Podle Dominika Frodla podobné akce předvádí na trénincích docela často. „Snažím se, dneska to vyšlo," prozradil krátce Kracík, kterému byly připomínány výkony spoluhráčů z minulých sezón, kdy si v plzeňském dresu více hattricků za sezónu připsali Dominik Kubalík, poté Tomáš Mertl a loni Milan Gulaš. Teď je řada na Kracíkovi, který se smíchem odpovídal: „Zkusím to v příštím utkání, přidám další... Ne, jak už jsem říkal, bylo to něco výjimečného, co půjde těžko zopakovat."

Ještě se vraťme jednou ke strážci plzeňského brankoviště, Dominik Frodl si v Ostravě připsal již svou čtvrtou nulu v probíhajícím extraligovém ročníku. K té mu pomohl zodpovědný výkon Škodovky, když už se Vítkovice dostaly do šance, plzeňský gólman ji zlikvidoval, což Jaroslav Kracík ocenil: „Dominik nás drží, dá se říct, celou sezónu. Stejně jako loni. Dnes jsme mu vzadu pomohli, Vítkovice měly nějaké vyložené šance. Prostě to byl z naší strany dobrý zápas."