Příchod Pavlát, nové smlouvy

Do HC Škoda Plzeň přichází Dominik Pavlát, smlouvy podepsali také Houdek a Jiříček

HC Škoda Plzeň podepsal jednoletý kontrakt s nadějným gólmanem Dominikem Pavlátem, který do západočeského klubu přichází z Chomutova. Indiáni si také o pojistili služby dvou mladých obránců – roční smlouvu podepsal Michal Houdek a tříletou David Jiříček.

„Dominik je mladý gólman s velikou perspektivou, který přichází k nám v roli nejlepšího gólmana první ligy v minulé sezóně. Je to hodně podobné situaci, když přicházel Dominik Frodl. Určitě dostane šanci a věříme, že své kvality prokáže a v extralize ještě poroste,“ říká k podpisu smluv Tomáš Vlasák, sportovní manažer HC Škoda Plzeň. Pavlát se k A týmu připojil společně se startem přípravy, ale zveřejnění podpisu smlouvy se uskutečnilo o týden a půl později. „V Chomutově je složitá situace, nicméně mně pochopitelně nepřísluší ji komentovat. Byli jsme domluveni, že počkáme, jak se vyvine. Ale po několika telefonech s majiteli Chomutova a Dominikovým agentem jsme dospěli ke shodě, a můžeme tedy oficiálně oznámit, že Dominik je u nás na ročním hostováním s opcí.“

„Michal Houdek je rovněž mladým hráčem, naším odchovancem, který již loni určitou šanci dostal. Je to velký, silný hráč a my věříme, že se stále může posouvat dál,“ pokračuje Vlasák. „David Jiříček je velkým talentem, jehož na pozici obránce máme po dlouhé době, z mého pohledu. Je hodně mladý, proto svůj čas na rozkoukání dostane. Myslím si ale, že loni, když naskočil proti Spartě, se toho zhostil velmi dobře. Věřím, že svou šanci chytne a popere se o stabilní místo v sestavě.“

Dominik Pavlát

Momentálně dvacetiletý brankář Dominik Pavlát přichází do Plzně po působení v týmu chomutovských Pirátů. Rodák z Tábora začínal s hokejem v tamním klubu, ještě coby dorostenec se přesunul právě do týmu Chomutova. Zde prošel mládežnickými výběry, ve kterých si na své konto připisoval skvělá statistická čísla.

Premiéru v Tipsport extralize zažil Dominik Pavlát v roce 2017 shodou okolností proti Plzni, svému novému týmu. Zápas proti indiánům nakonec nedochytal, v průběhu duelu střídal. V sezónách 2017/18 a 2018/19 gólman pendloval mezi mužstvy Chomutova, Kadaně, Ústí nad Labem a Bíliny, během těchto ročníků získával řadu cenných zkušeností.

V uplynulé sezóně, během které se chomutovští Piráti představili v Chance lize, byl již Dominik Pavlát jasnou jedničkou severočeského klubu. V ročníku 2019/20 byl nejvytíženějším gólmanem druhé nejvyšší české hokejové soutěže, odchytal dohromady 2 990 minut, nastoupil do 52 zápasů z 58. Na mladém gólmanovi byl během celého ročníku vidět obrovský progres. V úspěšnosti zákroků skončil v soutěži Pavlát s 92,26 % na čtvrtém místě, v průměru inkasovaných branek na zápas (2,53) osmý. Vychytal také čtyři čistá konta.

David Jiříček

Šestnáctiletý bek, který se s A týmem Plzně zapojil do letní přípravy, odehrál v uplynulém ročníku čtyři premiérové zápasy v Tipsport extralize, v nichž si připsal jeden plusový bod. Velký defenzivní talent v sezóně nastupoval rovněž za plzeňské týmy dorostenců i juniorů a v druholigových Klatovech.

Michal Houdek

Michal Houdek je dalším mladým členem defenzivních řad indiánů. Devatenáctiletý obránce debutoval v A týmu indiánů v sezóně 2019/20 v Champions Hockey League i v Tipsport extralize, v níž zatím odehrál 18 zápasů, ve kterých nebodoval a připsal si 59 trestných minut. Houdek v loňském ročníku nastupoval rovněž za plzeňské juniory, zkušenosti sbíral také v druholigových Klatovech a prvoligovém Sokolově.