Ohlasy 13. kolo

Domácí šli výhře více naproti, uznal Václav Nedorost

Václav Nedorost poprvé v kariéře na vlastní kůži vyzkoušel, jaké je to si zahrát západočeské derby. I když chválil bouřlivou atmosféru, na níž měli veliký podíl plzeňští fanoušci, nakonec si ho moc neužil. Škodovka totiž prohrála s domácí Energií Karlovy Vary 1:3.

Vstup do utkání vyšel lépe domácím, kteří se rychle dostali do náskoku, když v šesté minutě skóroval Gríger. „Byl to takový smolný gól, v podstatě z ničeho. Vystřelili od modré čáry a jejich útočník to tečoval. Takových branek ale padá teď hodně,“ načal hodnocení duelu Václav Nedorost. Indiáni ale svůj tlak proměnili ve vyrovnávací trefu. Denis Kindl, který do modrobílého týmu přišel před loňskou sezónou právě z Energie, se připomněl svému bývalému zaměstnavateli výborně. „Byla především škoda, že jsme po první třetině odcházeli do kabin za stavu 1:1, protože jsme měli dobrou dvacetiminutovku a hodně šancí,“ pokračoval Nedorost.

V druhé třetině se indiáni branky už nedočkali. Naopak domácí se trefili hned dvakrát – nejprve vyprodanou karlovarskou arénu rozjásal před polovinou duelu Ondřej Beránek a o pět minut nato zdvojnásobil vedení domácích Adam Lapšanský.

A to bylo ze stran střelců všechno. I když indiáni svého soupeře přestříleli, vyšli bodově naprázdno. „Není to první zápas, který takto dopadl. Nevychází nám finální fáze, a to nemluvím jen o střelách, která dělá hokej hokejem,“ povzdechl si na pozápasové tiskové konferenci Jiří Hanzlík.

Václav Nedorost alespoň vyzdvihl atmosféru a tempo duelu. „Bylo to rychlé utkání a hodně se hrálo nahoru – dolů. Žádný z týmů vyloženě nebetonoval. A atmosféra? Výborná. Byl plný dům a derby doopravdy bylo před vynikající fanouškovskou kulisou,“ chválil tribuny Nedorost. „Domácí hráli obětavě a hodně padali do střel. Hráli na hranici svých možností a asi i šli vítězství více naproti.“