Ohlasy ČF5

Dominik Frodl po důležité výhře: Klobouk dolů před mými spoluhráči, dnes mi hodně pomohli!

Plzeň - Škodovka zvládla veledůležitý pátý zápas na domácím ledě. Olomoucké kohouty porazila 2:0 a získala tím mečbol na své hokejky. Skóre dnešního utkání otevřel na začátku třetí periody Jakub Pour, důležitou pojistku přidal v závěru z přesilové hry Conor Allen. Pozítří v Olomouci tak můžou indiáni už slavit postup mezi nejlepší čtyři celky extraligy. Své dojmy z dnešního zápasu nám prozradil Dominik Frodl, jenž za svá záda nepustil jediný kotouč.

Dominiku, když to vezmeme od konce. Váš zákrok lapačkou zhruba tři minuty před koncem , to už bylo takové vychutnání nebo strach, že by to mohlo ještě špatně dopadnout?

Tohle jsou zápasy, kde může branka padnou z čehokoliv. Olomouc si to tam sázela, ale zrovna tento zákrok jsem dobře viděl, takže jsem to celkem bez problémů chytil. Pod tím je ale i podepsaná neskutečná práce kluků. Myslím si, že dneska bylo jasně vidět oproti první třem zápasům, že jsme měli spoustu zblokovaných střel a to mi strašně moc pomohlo. V zápase byla spousta situací, kdy jsem prakticky nic neviděl, ale puk ke mě naštěstí ani nedoletěl. Klobouk dolů před mými spoluhráči.

Bylo pro gólmana znát, že pátý duel v sérii je neskutečně důležitý?

Myslím, že to bylo znát na celém stadionu, od prvního fanouška do posledního hráče. Všichni jsme věděli, o co se hraje, hrálo se o mečbol a teď můžeme jet do Olomouce s tím, že výhoda je na naší straně. Věřím tomu, že se nám tam bude hrát lépe než kdyby stav série byl opačný.

Jak moc důležité bylo ubránění přesilové hry Olomouce pět na tři?

Hrozně moc! Budu se opakovat, opět klobouk dolů před klukama, protože dle mého si tam Olomouc nic nevypracovala, když vystřelili, tak to kluci zblokovali a podle mě dvakrát, třikrát jsme jim to dokázali vyhodit z pásma. Jejich hráči měli dokonce problém proti našim třem hráčům zavést puk. Já měl snad za ty dvě minuty jeden zákrok. V závěru jsem tam naštěstí dostal sekeru, tak jsme to otočili v naší přesilovou hru. 

Byla to taková chvilka, kdy vám bylo v zápase nejhůř?

Já jsem hlavně v první chvíli nevěděl, že hosté budou hrát přesilovou hru o dva hráče. Já to zjistil, až když se hráči postavili na buly a naši tam byli jen tři. Byl to klíčový moment v zápase. Šest minut do konce a přesilová hra pět na tři, dokonce dvouminutová a my jsme to úplně skvěle odbránili. 

Je to o hodně těžší se koncentrovat, když víte, že první dvě třetiny nepadl gól a teď by každá chyba byla osudná?

Tohle je prostě play-off, nedá se čekat, že ty zápasy budou končit 6:5 nebo tak podobně. Říká se, že play-off je o gólmanech, obraně a v téhle sérii se to naplno ukazuje dvojnásob. Druhý zápas po sobě, kdy to bylo po dvou třetinách 0:0, strašně důležitý je ten první gól, ten tým, který ho dá, se dostane na koně. Tahle série je hodně o první brance. 

Jak brankář oslaví takovou branku, spadne to trošku z vás v té chvíli, když víte, že ten první gól jste dali vy?

Já se musím přiznat, že ten první dnešní gól jsem vůbec neprožíval, oslavil jsem si až ten druhý, protože jsem se chtěl pořád koncentrovat, udržet se v klidu a nějak se nevykolejit emocemi. Kuba Pour to tam parádně dal, letos v play-off už druhý gól, když stejně starý kluci odjinud dávají takhle branky, tak se o nich píše, tak doufám, že o Pourákovi také napíšete něco hezkého (smích). Je to mladý kluk, hraje výborně a já jsem rád, že se jemu i nám takhle daří a věřím že to bude pokračovat co nejdéle. 

Dominiku, říkáte, že druhý gól jste už oslavil, takže už jste tušil, že by to mohlo dobře dopadnout?

Tak samozřejmě, první gól padl ve druhé minutě třetí třetiny, takže byla před námi ještě celá třetina. Při tom druhém už byla v hlavě taková malá euforie, odskočili jsme a věřil jsem, když jsme hráli parádně obětavě, tak dva góly dostat nemůžeme. Vedeme 3:2, což je strašně super, moc jsme si to přáli. I já osobně jsem hrozně rád, protože jsem se dnes ráno dozvěděl z internetu, že Olomouc se chvástala jak jsou na tom o mnoho lépe fyzicky, tak jsem rád, že jsem jim ukázali pravý opak. 

Dominiku, děkuji za rozhovor a přeji hodně štěstí ve čtvrtek v Olomouci.