Dorost v karanténě

Dorost potřetí v karanténě. Trenér Kořínek: Jakmile jsme se do toho vždy alespoň trochu dostali, tak nás zase vypli

Plzeň - Není to poprvé, co letos mladí indiáni museli nuceně zůstat na spoustu dní doma. Celorepubliková omezení tak minimálně v jejich úvodu dorost doslova zamkla.

Přitom vše zprvu běželo podle plánu dorostenci se nejprve po drillu v Plzni zapotili i v kopcích Šumavy na Samotách, kde strávili necelý týden v polovině června. Ještě před soustředěním čekalo na hráče jiné minisoustředění, tentokrát na ledě v Třemošné, které mělo za úkol zúžit kádr. Následoval bleskový přesun na jih od Plzně, konkrétně do šumavských hor, kde po A-týmu a juniorech nastoupil do práce další celek indiánů. 

Následovala sada na ladě, ta již ovšem byla značně poznamenaná dvěma karanténami, mladí indiáni na místo devíti zápasů stihli pouze čtyři. Podlehli 3:5 Mountfieldu a 4:5 Kladnu, naopak 6:1 vyhráli v Mladé Boleslavi a 5:2 v Chomutově. A to je vše, nic víc.

„Je to pochopitelně málo. Měli jsme spoustu hráčů, které jsme chtěli vyzkoušet, nakonec jsme se museli rozhodnout bez toho. Někteří kluci odešli do Třemošné, chceme, aby hráli,“ popisuje trenér Petr Kořínek.

Po více než třech týdnech naskočil tým rovnou do soutěže, bral bod na ledě Karlových Varů, kde stáhl dvoubrankové manko. Pak se již do historie zapsala jen vítězství - 9:1 s Třemošnou, 7:3 s Hvězdou Praha, 8:1 v Litvínově a naposledy 3:1 v Liberci. Dál již nic, jen karanténa...   

Dosavadní výsledky ZDE! 

Trenér Petr Kořínek
Pane trenére, jak nyní probíhá příprava, trénuje alespoň někdo?

Po zápase v Liberci jsme šli všichni na testy a kromě asi jednoho byli všichni pozitivní. Nyní karanténu končíme. Kluci žádné příznaky neměli, dostali tak již potřetí nějaké plány pro přípravu suchu. Program tedy nyní mají a poté bychom začali venku na hřišti a ve venkovní posilovně po skupinách. 

Vy jste i s přípravou do vlastně konce října odehráli jen devět utkání. Jak moc to může ovlivnit zbytek sezóny?
Je samozřejmě špatně, že se nehraje, že hráči nemají režim - trénování - zápasy. Je to škoda. My byli dvakrát v karanténě a jakmile jsme se do toho vždy alespoň trochu dostali, tak nás zase vypli... I výsledky nebyly špatné, kluci hráli celkem dobře. Snad to poté doženeme, ale otázka je kdy. 

Může tato prazvláštní sezóna celkově ovlivnit vývoj hráčů?
Roční výpad by vliv měl. Tito kluci jsou mladí, kolikrát v sezóně je někdy někdo zraněný a z rytmu vypadne na měsíce. Nyní je rozdíl v tom, že je to celé mužstvo a to nejen my. Ale problém je, že kluci potřebují být na ledě a trénovat. Třeba fotbalisté mohou běhat venku a tolik je to nepoznamená. Věřím ale tedy celkově, že by to extra vliv mít nemělo. 

Je otázkou dne i trénovat na ledě venku jako A-tým v Dobříši?
To je pro nás neuskutečnitelné. Led potřebujeme, ale někde blíže možná, tato varianta je pro nás daleko. Navíc je to tam i dost vytížené, jsou tam i další mužstva z extraligy. My se tak teď můžeme modlit, že nám dovolí alespoň u nás v Aréně trénovat. 

Pane trenére, děkujeme za rozhovor!